Η νέα BMW X1 θα έρθει και ως ηλεκτρική: Πότε θα τη δούμε;

Το δημοφιλές SUV των Βαυαρών θα είναι διαθέσιμο σε υβριδικές και plug-in hybrid εκδόσεις, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

  • -
  • -

Η πρεμιέρα της νέας γενιάς της X1 πλησιάζει. Η BMW σκοπεύει να παρουσιάσει το μοντέλο μέσα στο 2022. Αρχικά θα δούμε τις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και το ήπιο υβριδικό σύστημα, καθώς και τις plug-in υβριδικές.

Η αμιγώς ηλεκτρική iX1 θα ακολουθήσει λίγο αργότερα – λογικά προς το τέλος του έτους – με το λανσάρισμα στις αγορές να προγραμματίζεται για το 2023. Το EV compact SUV βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης και σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το γερμανικό στρατόπεδο, τροφοδοτείται από το ηλεκτρικό σύνολο της μεγαλύτερης iX3 απόδοσης 286 ίππων.

Διαβάστε εδώ για τη BMW iX3

Επίσης, λέγεται πως θα υπάρξουν δύο εκδόσεις μπαταρίας, με την iX3 30e να φέρει μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 450 km και την 40e με την μπαταρία των 90 kWh να προσφέρει αυτονομία έως 550 km.

ix1 teaser

Από πλευράς σχεδιασμού και σε σχέση με την απλή X1, η EV ακολουθεί ένα πιο φουτουριστικό μοτίβο που αναδεικνύει την ηλεκτρική φιλοσοφία της φίρμας. Όπως βλέπουμε και στην πρώτη teaser φωτογραφία, η κλασική ανοικτή γρίλια απουσιάζει, με το γαλάζιο χρώμα να κάνει αισθητή την παρουσία του τόσο στους αεραγωγούς όσο και στη μάσκα. 

Το αυτοκίνητο θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή των Mercedes EQA και Volvo XC40 P8 Recharge, προβάλλοντας στο εσωτερικό έναν premium χαρακτήρα με πρωτοποριακές ψηφιακές υπηρεσίες και υψηλά επίπεδα άνεσης. Οι τεχνολογίες της iX1 θα είναι κορυφαίες, περιλαμβάνοντας μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων και κεντρική οθόνη αφής που ενσωματώνει το νέας γενιάς σύστημα Infotainment, iDrive 8.0.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...