Dacia Duster; Κι όμως, δεν είναι αυτό που νομίζεις!

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μοιάζει σαν να είναι ένα Dacia Duster, ωστόσο έχει μια πολύ μεγάλη διαφορά.

  • -
  • -

Κάθε αγορά αυτοκινήτου στον πλανήτη έχει διαφορετικές ανάγκες. Οι μεγάλοι κατασκευαστές, φροντίζουν να πουλάνε μοντέλα που ανταποκρίνονται τέλεια στις ανάγκες των αγοραστών. Αυτό, καμιά φορά σημαίνει ότι αλλάζουν αρκετά πράγματα στην γκάμα τους, για τις μεγάλες σε όγκο πωλήσεων αγορές. Ο όμιλος της Renault δεν εξαιρείται από τον κανόνα και δημιουργεί ξεχωριστά αυτοκίνητα, αν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Το αυτοκίνητο στις φωτογραφίες μοιάζει με το γνωστό μας Dacia Duster, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για το Renault Duster, ένα μοντέλο που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο δημοφιλές ρουμάνικο SUV, αλλά διαφοροποιείται στα σημεία. Η εξωτερική του εμφάνιση είναι λίγο πιο «άγρια» και με περισσότερα offroad στοιχεία. Η μεγαλύτερη αλλαγή γίνεται στην εμπρός μάσκα, αλλά και στην ύπαρξη του σήματος της Renault.

Οι Γάλλοι πουλάνε το Duster ως Renault σε διάφορες αγορές του κόσμου. Λατινική Αμερική, Ρωσία, Ουκρανία, κάποιες χώρες της Ασίας, Μέση Ανατολή, Νότια Αφρική και Νέα Ζηλανδία είναι κάποιες από αυτές. Εκτός από τις μικρές λεπτομέρειες στην εξωτερική εμφάνιση, το Renault Duster αλλάζει κυρίως στο εσωτερικό του. Η καμπίνα βασίζεται στο σχεδιαστικό πρότυπο του προηγούμενου Dacia Duster.

Η οθόνη πολυμέσων βρίσκεται χαμηλότερα στην κονσόλα, ωστόσο βλέπουμε ότι έχουν διορθωθεί κάποια εργονομικά φάουλ της παλαιότερης γενιάς, όπως για παράδειγμα ο διακόπτης για τη ρύθμιση των ηλεκτρικών εξωτερικών καθρεπτών που δεν βρίσκεται θαμμένος, αλλά στη συστοιχία διακοπτών στην πόρτα του οδηγού.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το πετρελαιοκίνητο Dacia Duster 1.5 Blue dCi 4x4 

Να πούμε επίσης, ότι και η Nissan έχει βάλει χέρι στο Dacia Duster. Σε κάποιες αγορές πωλείται ακόμη το Nissan Terrano, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα Duster με διάφορες σχεδιαστικές πινελιές της ιαπωνικής εταιρείας. Στην εξωτερική του εμφάνιση πάντως, διαφοροποιείται σαφώς περισσότερο από το «αδελφό» Renault Duster.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...