Τι θόρυβο θα κάνει το ηλεκτρικό Abarth 500;

Μία πιο γρήγορη έκδοση του ηλεκτρικού FIAT 500 ετοιμάζεται από την Abarth, στο οποίο εκτός από τις επιδόσεις θα ξεχωρίζει και ο ήχος.

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν κάνουν ήχο, όμως αυτό φαίνεται να είναι κάτι που η Abarth θέλει να αλλάξει. Ο ιταλικός σκορπιός εργάζεται αυτή την περίοδο πάνω στη δημιουργία ενός 500, το οποίο θα φέρει τα σήματά του, όντας πιο εστιασμένο στις επιδόσεις.

Μπορεί η Abarth να παραμένει ενεργή, όμως το τελευταίο νέο μοντέλο που κυκλοφόρησε ήταν το 124 GT, πίσω στο 2018, οπότε το νέο μοντέλο σημαίνει πολλά για την ιταλική φίρμα.

Abarth 500 electric

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μάρκας, Olivier Francois, μπορεί η Abarth να χρησιμοποιεί ως βάση τα μοντέλα της FIAT, όμως το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του ένας αγοραστής της Abarth δε θα αγόραζε ποτέ FIAT.

Όσον αφορά την ανάπτυξη του Abarth 500, ο Francois δήλωσε ότι είναι πιο δύσκολη από όσο περίμενε. Πριν ξεκινήσουν θεωρούσε ότι δε θα υπάρξουν ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς τα ηλεκτρικά είναι από τη φύση τους ιδιαίτερα διασκεδαστικά στην οδήγηση. Ωστόσο, στην πορεία διαπίστωσε ότι τελικά απαιτείται περισσότερη προσπάθεια, καθώς είναι ελάχιστη η τεχνολογία και η τεχνογνωσία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις από τα θερμικά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Fiat 500e: Ηλεκτρικό, στιλάτο και θαυματουργό #SuperCityStar

Σημαντικό στοιχείο που θα κάνει το Abarth 500 να ξεχωρίζει είναι ότι θα έχει τη δυνατότητα να παράγει ήχο. Ο οδηγός θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιλέξει αν το αυτοκίνητό του θα ακούγεται ή όχι. Όσο για τη χροιά του ήχου που θα παράγεται, αυτή η απόφαση ανήκει στους φίλους της μάρκας, καθώς αυτοί θα κληθούν να επιλέξουν ποιος ήχος τους αρέσει περισσότερο, μέσα από κάποια λίστα που θα βγάλει η εταιρεία.

Abarth 500 electric

Το ηλεκτρικό FIAT 500 χρειάζεται 9,0 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ./ώρα και η αυτονομία τα 320 χλμ. Στην έκδοση Abarth η επιτάχυνση αναμένεται να πέσει στα 7,0 δευτερόλεπτα (ή και λίγο πιο χαμηλά), η τελική ταχύτητα θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει τα 160 χλμ./ώρα, όμως η αύξηση των επιδόσεων θα έχει ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ περιορισμό της αυτονομίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...