Με λειτουργικό Google και χαμηλότερη κατανάλωση το Volvo S60

Τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα των premium sedan και wagon μοντέλων της γκάμας της, η σουηδική φίρμα προχώρησε σε μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές.

  • -
  • -

Η Volvo αναβάθμισε τα S60/V60 προκειμένου να τονώσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Τα μοντέλα φέρουν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με φινίρισμα σε γυαλιστερό χρώμα στη γρίλια, νέα σχέδια ζαντών και ελαφρώς διαφοροποιημένη πίσω ποδιά, «κρύβοντας» τεχνηέντως τις απολήξεις της εξάτμισης. Επίσης, προστέθηκαν τα πακέτα Bright και Dark σε τόνους χρωμίου και έντονου μαύρου.

s60 fl1

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές αφορούν κυρίως το τεχνολογικό κομμάτι, με τα αυτοκίνητα να ενσωματώνουν στο σύστημα infotainment το λογισμικό Android της Google. Η συνδεσιμότητα είναι σε κορυφαίο επίπεδο, η πλοήγηση πιο γρήγορη και εύκολη, όπως και όλες οι εφαρμογές που υποστηρίζονται από τη Google. Επίσης, δεν λείπει η ψηφιακή βοηθός «Google Assistant», καθώς και το πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης ADAS.

s60 fl2

Όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα, ο δίλιτρος turbo βενζίνης με το mild hybrid σύστημα, συνεχίζει να τροφοδοτεί τις εκδόσεις B3, Β4 και B5, απόδοσης 163, 197 και 250 ίππων, αντίστοιχα. Οι δύο μικρότερες εκδόσεις συνδυάζονται με το νέο 7άρι αυτόματο κιβώτιο DCT EVO και αυτή των 250 ίππων με το αυτόματο 8 σχέσεων.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Volvo C40 Recharge

Χάρη στο ήπιο υβριδικό σύστημα και το νέο κιβώτιο, τα Volvo S60/V60 στις εκδόσεις Β3 και Β4, εμφανίζουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το S60 B3 καίει 6,1 lt/100 km και εκπέμπει 137 gr/km.

s60 fl3

Κανονικά συνεχίζουν την πορεία τους οι δύο plug-in hybrid εκδoχές Recharge T6 και Recharge T8, με συνδυαστική ισχύ 350 και 455 ίππων. Η κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από τα 0,7 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 από 16 gr/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...