Ποιο είναι το πρώτο Ι.Χ. ηλεκτρικό που παραδόθηκε στην Αστυπάλαια;

Μετά τις δημόσιες υπηρεσίες, ήρθε η σειρά των κατοίκων του νησιού να παραλάβουν τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

  • -
  • -

Η Αστυπάλαια μετατρέπεται σιγά σιγά σε ένα έξυπνο και αειφόρο νησί. Το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της «πεταλούδας του Αιγαίου» όπως ονομάζεται χαϊδευτικά περνά στην επόμενη φάση. Μετά λοιπόν την παράδοση – το περασμένο καλοκαίρι - των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων σε δημόσιες υπηρεσίες του νησιού και συγκεκριμένα σε Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Δημοτική Αρχή και Πολιτική Αεροπορία, έφτασε η ώρα των ιδιωτών.

seat mo

Πριν μερικές μέρες παραδόθηκε σε κάτοικο της Αστυπάλαιας το πρώτο Volkswagen e-up! ενώ δύο ακόμα παρέλαβαν τα πρώτα scooter SEAT MÓ. Τα τρία οχήματα είχαν παραγγελθεί στο τέλος του προηγούμενου έτους και είναι τα πρώτα ιδιωτικά ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους του νησιού, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει η παράδοση των αντίστοιχων ID.3 και ID.4.

Διαβάστε επίσης: Στην Αστυπάλαια οι περισσότεροι φορτιστές ανά κάτοικο στην Ελλάδα

Τόσο το Volkswagen e-up! όσο και τα SEAT MÓ είχαν παραγγελθεί σε προνομιακές τιμές μέσω της εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας astypalea-sustainable-island.gr, καθώς - όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν - επωφελούνται σημαντικών επιδοτήσεων που προσφέρουν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group σε συνεργασία με την Kosmocar.

vw astipalaia

Η παράδοση του πρώτου e-up! στην Αστυπάλαια έχει μία επιπλέον ιδιαίτερη σημειολογία: μετά από πολύμηνη διακοπή, λόγω εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης, το e-up! είναι πλέον ξανά διαθέσιμο για παραγγελία στη Γερμανία! Είναι αξιοσημείωτο ότι πέρσι, με 30.800 παραδόσεις, το e-up! κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των δημοφιλέστερων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία, ανεξάρτητα μάρκας.

vw-e up-astipalaia

Το e-up! διαθέτει ηλεκτρική ισχύ 61 kW/83 PS και η μέγιστη αυτονομία (κατά WLTP) φτάνει τα 258 km. Εκτός από τις δυναμικές επιδόσεις του – χάρη σε χαρακτηριστικά όπως η υψηλή ροπή των 210 Nm – το e-up! διαθέτει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση με 12,7 kWh/100 χιλιόμετρα. Μεταξύ άλλων στοιχείων βασικού εξοπλισμού, το μοντέλο διαθέτει βύσμα φόρτισης CCS για γρήγορη φόρτιση, με την μπαταρία των 32,2 kWh (net) να φορτίζεται σε ένα DC φορτιστή 40 kW στο 80% της χωρητικότητάς της, σε μόλις 60΄. Σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 7,2 kW, η ίδια φόρτιση διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...