Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Στα χιόνια η εθνική οδός – Γυρνούν πίσω τα αυτοκίνητα [video]

Διακοπές κυκλοφορίας και δυσχέρειες στην κίνηση των οχημάτων σε Αττική και Βοιωτία έχει προκαλέσει η έντονη χιονόπτωση.

  • -
  • -

Αγώνα για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί πραγματοποιεί η τροχαία με τις αρμόδιες περιφέρειες. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες, ειδικά στο ύψος της Μαλακάσας και της Θήβας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο ισχυρή, κάνουν συνεχή περάσματα και ρίψεις αλατιού.

Η Πολιτική Προστασία συστήνει την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων σε βόρεια Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια, καθώς τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Φίλιππος» θα ενταθούν. Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, η τροχαία ελέγχει κάθε όχημα για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή εάν είναι τετρακίνητο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ν.Ε.Ο στο ρεύμα προς Λαμία διεξάγεται κανονικά. Τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ ανά τμήματα είναι διαθέσιμη μια λωρίδα κυκλοφορίας. Από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη απαγορεύεται η διέλευση των βαρέως τύπου οχημάτων άνω των 3,5 τόνων. Στο σημείο έχει δημιουργηθεί μποτιλάρισμα.

Στα διόδια Αφιδνών, αν δεν υπάρχουν αλυσίδες ή το όχημα δεν είναι 4Χ4, η τροχαία δεν επιτρέπει τη διέλευση. Η ενημέρωση από την αστυνομία είναι συνεχής.

Δείτε το βίντεο από τη Ν.Ε.Ο. στο ύψος της Θήβας

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...