Η Opel θα γίνει πλήρως ηλεκτρική μάρκα! Δες από πότε

Η Opel γνωστοποίησε και επίσημα ότι θα μετατραπεί σε πλήρως ηλεκτρική μάρκα για την Ευρώπη, προσφέροντας άμεσα μία ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε της μοντέλο

  • -
  • -

Με κάθε επισημότητα η Opel γνωστοποίησε πως έως το 2028 θα προσφέρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της. Η γερμανική εταιρεία ήδη διαθέτει μία σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα τόσο όσον αφορά τα επιβατικά, όσο και τα επαγγελματικά. Σήμερα, οι συγκεκριμένες εκδόσεις είναι συνολικά έντεκα, με τις επόμενες κατασκευές του είδους να είναι οι διάδοχοι των Crossland, Insignia και το Manta.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ OPEL MANTA ΕΔΩ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Opel βαδίζει σταθερά προς τον εξηλεκτρισμό – και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό σημαίνει ότι συμβάλλουμε σημαντικά στη μείωση εκπομπών CO2. Και δεν σκοπεύουμε να μείνουμε μόνο στον μετασχηματισμό της προϊοντικής μας γκάμας. Από το 2025 θα κατασκευάζουμε μαζί με τους συνεργάτες μας τις δικές μας μπαταρίες υψηλής απόδοσης στο Kaiserslautern. Επιπλέον, ένα νέο campus με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον είναι ήδη υπό κατασκευή στα κεντρικά γραφεία μας στο Rüsselsheim». Στόχος της Opel είναι να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα που δεν γνωρίζουν χιλιομετρικούς περιορισμούς, κάτι που μεταφράζεται σε αυτονομία από 500 έως και 800 km με ικανότητα ταχείας φόρτισης που θα φτάνει τα 32 χιλιόμετρα το λεπτό.

 

 

 

Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Opel θα είναι το νέο Manta, το οποίο θα εφοδιάζεται φυσικά με ηλεκτροκινητήρα, αλλά θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως σε συνεργασία με την Total/Saft, η Stellantis και η Opel ίδρυσαν την “Automotive Cells Company” (ACC). Πριν από μερικούς μήνες, η Mercedes-Benz προσχώρησε στην κοινοπραξία. Με αυτή τη συνεργασία, δημιουργείται ένας παγκοσμίου κλάσης παίκτης στον τομέα της εξέλιξης και παραγωγής μπαταριών υψηλής απόδοσης για την αυτοκινητοβιομηχανία. Επιπλέον, ανακοινώθηκε η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της ACC στο Kaiserslautern μέχρι τις 32 GWh. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί στο Kaiserslautern ένα giga factory για την παραγωγή κυψελών σύγχρονων μπαταριών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...