Car Wallet: Όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου στο κινητό του οδηγού

Δίπλωμα οδήγησης, ασφάλεια, βιβλίο service, ακόμη και το ΚΤΕΟ θα ενσωματωθούν σε μια εφαρμογή στο smartphone.

  • -
  • -

Η ψηφιοποίηση έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας, με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να κάνει όλο και πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών. Χάρη σε μια σειρά απλών τεχνολογικών εργαλείων αλλάζει τον τρόπο που παρέχονται οι κρατικές υπηρεσίες, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι πολίτες με το κράτος.

Μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές – αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την άνοιξη – είναι το Car Wallet. Μέσω αυτού, οι οδηγοί θα κατέχουν σε ψηφιακή μορφή όλα τα έγγραφα που αφορούν το αυτοκίνητό τους.

Τo δίπλωμά σου online: Όλη η διαδικασία βήμα προς βήμα

Δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, πιστοποιητικό ΚΤΕΟ, ασφαλιστήριο οχήματος και βιβλίο συντήρησης θα ενσωματωθούν σε ένα app στο κινητό τηλέφωνο. Έτσι, οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν που έχουν αποθηκεύσει τα στοιχεία ή αν έχουν ξεχάσει κάποιο από αυτά στο σπίτι ή την εργασία τους.

Τα πάντα θα είναι συγκεντρωμένα στο smartphone, όπως ακριβώς συμβαίνει με άλλα πολύτιμα έγγραφα, περιορίζοντας τόσο τη γραφειοκρατία όσο και την ενδεχόμενη μικροδιαφθορά.

Το Car Wallet αποτελεί σημαντική καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς εκτός από σημαντική βοήθεια στους πολίτες, δίνει «ανάσα» και στην αστυνομία, καθώς, οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε ελάχιστα λεπτά. Μάλιστα, η ψηφιακή μορφή του διπλώματος στο Car Wallet θα έχει νομική ισχύ σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία.

MyAuto: Όλα είναι έτοιμα για το ψηφιακό «φακέλωμα» των αυτοκινήτων

Η εφαρμογή ακολουθεί το πρότυπο της αντίστοιχης εφαρμογής Covid Free GR Wallet στην οποία μπορεί κανείς να «κατεβάσει» το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και το έγγραφο ταυτοπροσωπίας που απαιτείται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...