Porsche Taycan: Σε ποια χώρα πουλάει πιο πολύ από όλα τα βενζινοκίνητα μαζί;

Το ηλεκτρικό μοντέλο που κοστίζει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ξεπέρασε όλα τα μοντέλα με συμβατικό κινητήρα σε πωλήσεις.

  • -
  • -

Το μοναδικό φαινόμενο στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων που βλέπουμε στην αγορά της Νορβηγίας, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς. Οι Νορβηγοί έχουν… βρει την υγειά τους με τα ηλεκτρικά και από ότι φαίνεται, τα απολαμβάνουν πολύ, πάντα με τις ανάλογες υποδομές και διευκολύνσεις από το κράτος. Ωστόσο ακόμη και με αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να μη μας κάνει εντύπωση το επίτευγμα της Porsche Taycan.

Το πολυτελές γερμανικό μοντέλο κατάφερε να πετύχει καλύτερες πωλήσεις από κάθε αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα (βενζίνης ή ντίζελ) που πωλείται στη Νορβηγία. Ακόμη και τα πολύ φθηνότερα μοντέλα δεν κατάφεραν να το πιάσουν, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Porsche Taycan κατάφερε να πετύχει περισσότερες πωλήσεις από όλα τα βενζινοκίνητα μαζί. Τον Ιανουάριο του 2022 πουλήθηκαν 181 Taycan, ενώ ταξινομήθηκαν μόλις 175 αυτοκίνητα (συνολικά) με βενζινοκινητήρα. Αθροιστικά, τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ ήταν 387.

Η ζήτηση για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche είναι τεράστια, ειδικότερα αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 100.000 €. Ο Ιανουάριος στη Νορβηγία όμως, έδειξε ότι η ηλεκτρική τεχνολογία διατηρεί την κυριαρχία της, παρά την ελαφριά πτώση στην αγορά. Συνολικά πουλήθηκαν 6.659 ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Ιανουάριο ή αλλιώς, το 84% των συνολικών πωλήσεων. Το μοναδικό μη ηλεκτρικό μοντέλο που μπήκε στο Top 20 των πωλήσεων Ιανουαρίου ήταν το Toyota RAV4.

Δείτε ακόμη Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα 9 στα 10 αυτοκίνητα είναι ηλεκτρικά;

Επίσης να αναφέρουμε ότι τα τρία αυτοκίνητα με τις καλύτερες πωλήσεις για τον Ιανουάριο ήταν τα Audi Q4 e-tron, Hyundai Ioniq 5 και BMW iX με 643, 477 και 444 μονάδες αντίστοιχα. Εννοείται πως όλα τους, είναι ηλεκτρικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...