Έβαλαν στην κατάψυξη Bugatti αξίας 8 εκατ. ευρώ! [video]

Ένα στολίδι της αυτοκίνησης, το αυτοκίνητο που θα αποκτήσουν μόλις 10 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, μπήκε στο…ψυγείο. Ο λόγος είναι πολύ σημαντικός.

  • -
  • -

Αυτοκίνητα όπως η Centodieci, τα οποία κοστίζουν περιουσίες ολόκληρες, απαιτείται να λειτουργούν άψογα σε όλες τις συνθήκες. Οποιοδήποτε ψεγάδι δεν δικαιολογείται από τους πελάτες και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Bugatti.

bugatti cold1

Γι΄αυτό και η γαλλική φίρμα, πριν ξεκινήσει τις παραδόσεις του εκθαμβωτικού και συλλεκτικού τετράτροχου, πραγματοποιεί μια σειρά εξαιρετικά επίπονων δοκιμασιών, προκειμένου να τεστάρει κάθε ίντσα του αυτοκινήτου.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ SERVICE ΤΗΣ BUGATTI CHIRON PUR SPORT

Ανάμεσα στα τεστ, είναι κι αυτό του κλιματικού θαλάμου. Οι μηχανικοί της γαλλικής μάρκας έβαλαν λοιπόν την Centodieci σε ένα θάλαμο τον οποίο μετέτρεψαν ουσιαστικά σε καταψύκτη. Ρύθμισαν τη θερμοκρασία στους -20 βαθμούς Κελσίου και άφησαν εκεί το hypercar έως ότου παγώσει πλήρως. Στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν αν όλα τα εξαρτήματα, από τις βίδες έως τα carbon κομμάτια, παραμένουν αναλλοίωτα.

bugatti cold2

Η διαδικασία ακολουθείται ξανά και ξανά, ελέγχοντας κάθε σπιθαμή του οχήματος. Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της μάρκας από το Molsheim, Carl Heilenkotter, κάθε Bugatti πρέπει να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες. Οι πελάτες επιζητούν υψηλή ποιότητα και αυτό τους παρέχουν.

Απολύτως λογικό βέβαια, καθώς πρόκειται για πανάκριβα αυτοκίνητα. Η Centodieci στην οποία αναφερόμαστε, κοστίζει 8 εκατ. ευρώ χωρίς τους φόρους και θα την κάνουν δική τους 10 εκλεκτοί και προφανώς πάμπλουτοι πελάτες. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο έτος.

bugatti cold3

Πηγή τροφοδότησης του μοντέλου είναι ο W16 κινητήρας των 8,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 1.600 ίππους στις 7.000 rpm. Η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h αποτελεί υπόθεση μόλις 2,4 δευτερολέπτων, το 0-200 km/h είναι εφικτό σε 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ το 0-300 km/h δεν απαιτεί περισσότερα από 13,1 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα αυτή είναι αρκετά μικρότερη της Chiron, μιας και έχει περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 380 km/h.

Κατασκευασμένη προς τιμήν της EB110, η Centodieci δεν θα μπορούσε παρά να υιοθετήσει μια σειρά χαρακτηριστικών σχεδιαστικών στοιχείων, τα οποία, φυσικά, έχουν εκσυγχρονιστεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...