Αυτή η Toyota Supra ντριφτάρει χωρίς οδηγό [video]

Για ντριφτάρεις με επιτυχία πρέπει να είσαι δεξιοτέχνης. Εκτός κι αν το αυτοκίνητο διαθέτει τόσο εξελιγμένο σύστημα που το κάνει μόνο του.

  • -
  • -

Το drift είναι μια από τις ενθουσιώδης μορφές οδήγησης. Για να μπορέσει όμως κάποιος να πλαγιολισθήσει με επιτυχία, πρέπει να είναι άριστος γνώστης. Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια δεν αποκλείεται να δούμε αυτοκίνητα που κάνουν ακόμη και αυτή τη δουλειά τελείως μόνα τους. Όπως το πρωτότυπο Toyota Supra που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ TOYOTA AYGO X ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκεκριμένο sportcar εφοδιάζεται με μια εξελιγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που αναπτύχθηκε από το Toyota Research Institute. Χάρη σε μια προηγμένων αισθητήρων κι ενός αντίστοιχου software, ο υπολογιστής αναλαμβάνει να ντριφτάρει το όχημα με τέτοια επιτυχία, θαρρείς και πίσω από το τιμόνι βρίσκεται επαγγελματίας.

Ο υπολογιστής έχει προσομοιώσει την τεχνική του Ken Gushi, ενός εκ των κορυφαίων drifter του κόσμου. Ελέγχει γκάζι, κιβώτιο ταχυτήτων, φρένα και αναρτήσεις, προσαρμόζοντας όλες τις λειτουργίες των συστημάτων για το τελειότερο drift μέσα στην πίστα.

toyota auto drift

Στόχος του ινστιτούτου έρευνας της Toyota δεν είναι να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά να του προσφέρει επιπλέον βοήθεια και να τον μάθει να ελέγχει αποτελεσματικά το αυτοκίνητο, να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε επικίνδυνες καταστάσεις και να αποφεύγει εμπόδια.

Όπως λέει ο διευθυντής του τομέα Human-Centric Driving Research του Ινστιστούτο της Toyota, Avinash Balachandran: «Μέσα από αυτό το project αυξάνουμε τα όρια ενός αυτοκινήτου στα οποία μπορεί να είναι ελεγχόμενο, με στόχο να προσθέσουμε σε κάθε οδηγό τα ενστικτώδη αντανακλαστικά ενός οδηγού αγώνων, τα οποία θα τον βοηθήσουν να διαχειριστεί απαιτητικές καταστάσεις, πετυχαίνοντας υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας για τους επιβάτες».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...