Οι τιμές του νέου Toyota Aygo X στην Ελλάδα

Το δημοφιλές μοντέλο πόλης της Toyota έρχεται με crossover χαρακτηριστικά και η εμπορική του πορεία ξεκινά πολύ σύντομα και στη χώρα μας.

  • -
  • -

Το Toyota Aygo το γνωρίσαμε ως ένα μικρό, ευέλικτο μοντέλο για την πόλη και μέχρι σήμερα, έχει παρουσιαστεί σε δύο πολύ επιτυχημένες γενιές. Η ιαπωνική φίρμα ωστόσο, αποφάσισε στην τρίτη του γενιά να το διαφοροποιήσει σημαντικά, σε σχέση με τις προηγούμενες δύο. Έτσι, ονομάζεται πλέον Aygo X και δεν είναι ένα mini πόλης αλλά ένα αστικό crossover, με… SUV χαρακτηριστικά.

Κοιτάζοντας το νέο Aygo X, αμέσως παρατηρούμε τα προστατευτικά πλαστικά στα χαμηλότερα τμήματα του αμαξώματος. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί, όπως και οι διαστάσεις του, που πλέον αγγίζουν τα 3,7 μέτρα σε μήκος. Η αύξηση του μεταξονίου κατά 90 χιλιοστά προμηνύει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, ενώ και ο χώρος αποσκευών διαθέτει σημαντικά αυξημένη χωρητικότητα, στα 231 λίτρα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικρό crossover, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Suzuki Ignis.

Ακόμη ένας τομέας που το νέο Aygo X ανανεώθηκε σημαντικά σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι το εσωτερικό. Η εικόνα είναι πολύ πιο φρέσκια, αλλά και σύγχρονη, με μια όμορφη κεντρική κονσόλα που στο κέντρο της φιλοξενεί μια οθόνη αφής εννέα ιντσών. Το τιμόνι με τους διακόπτες πολλαπλών λειτουργιών προέρχεται από το Yaris και ο πίνακας οργάνων έχει αλλάξει λογική, ενσωματώνοντας και μια οθόνη πολλαπλών ενδείξεων.

Σε ο,τι αφορά τον κινητήρα, η επιλογή είναι μια. Ο ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας της Toyota έχει χωρητικότητα 1.0 λίτρου και αποδίδει 72 ίππους με 93 Nm ροπής. Η ισχύς περνά στον εμπρός άξονα μέσα από ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή ένα αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) με το τελευταίο να συνδυάζεται σχεδόν με όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού. Το Aygo X διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα των προκατόχων του, όπως απίστευτη ευελιξία (κύκλος στροφής με ακτίνα 4,7 μέτρα) και απαράμιλλη οικονομία καυσίμου.

Σύμφωνα με την Toyota, 4,8 λίτρα βενζίνης αρκούν για να καλύψει 100 χιλιόμετρα (4,9 λίτρα το αυτόματο) και δεν εκπέμπει περισσότερα από 108 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο (109 γρ. το αυτόματο), οπότε σε όλες τις εκδόσεις του απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας στην Ελλάδα και μπαίνουν καθημερινά στον Δακτύλιο της Αθήνας.

Έκδοση Τιμή Κιβώτιο
Aygo X 13.920€ Χειροκίνητο 5
Aygo X-Play 14.520€ Χειροκίνητο 5
Aygo X-Play 15.620€ Αυτόματο CVT
Aygo X-Style 15.220€ Χειροκίνητο 5
Aygo X-Style 16.320€ Αυτόματο CVT
Aygo X-Pulse 15.790€ Χειροκίνητο 5
Aygo X-Pulse 16.890€ Αυτόματο CVT
Aygo X-Trend 16.590€ Χειροκίνητο 5
Aygo X-Trend 17.690€ Αυτόματο CVT
Aygo X-Envy 17.190€ Χειροκίνητο 5
Aygo X-Envy 18.290€ Αυτόματο CVT
Aygo X-Limited 19.410€ Χειροκίνητο 5
Aygo X-Limited 20.510€ Αυτόματο CVT


Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Toyota Aygo X, όπως και τον εξοπλισμό του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...