Τίτλοι τέλους για το Citroen C1 – Τι θα ακολουθήσει;

Η παραγωγή του μικρού γαλλικού μοντέλου διεκόπη οριστικά, με τη Citroen να εστιάζει το ενδιαφέρον της σε ένα άλλο αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Έπειτα από 17 χρόνια εμπορικής πορείας, δύο γενιές και 1,2 εκατ. πωλήσεις, έπεσαν οι τίτλοι τέλους για το C1. Η Citroen δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην αντικατάστασή του, θεωρώντας πώς οι πελάτες μετακινούνται προς μεγαλύτερες κατηγορίες. Οπότε, το C3 αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα συμπαγές σε διαστάσεις αυτοκίνητο, καθώς προσφέρει χώρους και πρακτικότητα, διακρίνεται για τον πλούσιο εξοπλισμό, είναι ευέλικτο μέσα στην πόλη και άνετο στα ταξίδια.

Ως εναλλακτική λύση γι΄αυτούς που επιμένουν στα μικρά οχήματα πόλης προτείνεται το ηλεκτρικό Ami. Ανήκει στην κατηγορία των A-Segment, όπως ακριβώς και το C1, καλύπτοντας πλήρως τις νέες προκλήσεις κινητικότητας και τις συνθήκες που δημιουργούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Δείτε το Citroen My Ami Buggy Concept

Ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο δεν επηρεάζεται από απαγορεύσεις στα κέντρα των πόλεων. Παρκάρει παντού καθώς έχει μήκος μόλις 2,41μ., είναι μοντέρνο και ξεχωριστό και μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και από νεαρούς 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου.

ami

Αναπτύσσει ταχύτητα έως 45 km/h και με μια πλήρη φόρτιση που διαρκεί περίπου 3 ώρες από απλή οικιακή πρίζα, καλύπτει έως 75 km. Εκτός από τη φόρτιση μέσω συμβατικής πρίζας των 220 V, το Ami μπορεί επίσης και φορτιστεί σε δημόσιο σταθμό φόρτισης ή μέσω ενός wall box με τη βοήθεια ενός αντάπτορα που διατίθεται ως αξεσουάρ.

Η εμπορική του πορεία στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα. Οι τιμές δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, χάρη και στο νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κάνει γνωστό η κυβέρνηση. Στην Αγγλία για παράδειγμα, το κόστος αγοράς ξεκινά από 6.000 λίρες.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...