Πώς βάζω αλυσίδες χιονιού στους τροχούς του αυτοκινήτου [video]

Πάρκαρε κάπου με ασφάλεια και τοποθέτησε με προσοχή τις αλυσίδες στους κινητήριους τροχούς.

  • -
  • -

Σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με χιονόπτωση, οι αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να κινηθείς με ασφάλεια και να φθάσεις στον προορισμό σου. Οι αλυσίδες χιονιού τοποθετούνται πάντοτε στους κινητήριους τροχούς, δηλαδή μπροστά αν είναι προσθιοκίνητο και πίσω αν είναι πισωκίνητο.

snow chains1

Στα τετρακίνητα οχήματα προτείνεται να τοποθετούνται στους εμπρός κατευθυντήριους τροχούς, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος.

Τροχοί σε ευθεία και γάντια 

Αρχικά στάθμευσε κάπου με ασφάλεια ώστε να μην παρεμποδίζεις την κυκλοφορία και να αποφύγεις τυχόν ατύχημα. Οι τροχοί σου πρέπει να είναι σε ευθεία για τοποθετήσεις τις αντιολισθητικές αλυσίδες σωστά. Καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα ζευγάρι γάντια εργασίας, ειδάλλως από το κρύο τα χέρια σου θα παγώσουν και θα λερωθείς.

snow chains2

Αφού τις απλώσεις στην επιφάνεια του δρόμου, πέρνα το μεγάλο συρματόσχοινο πίσω από το ελαστικό. Τράβα τις δύο άκρες του συρματόσχοινου προς τα πάνω αγκαλιάζοντας με την αλυσίδα το ελαστικό και ενώσέ τες στο σημείο επαφής. Φέρε όλα τα μέρη των αλυσίδων μπροστά, τέντωσε τα συρματόσχοινα και κούμπωσε.

Διαβάστε επίσης: Τι αλυσίδες χιονιού να αγοράσω - Πόσα είδη υπάρχουν;

Μετακίνησε για μερικά μέτρα το αυτοκίνητο ώστε να πατήσουν οι αλυσίδες, και σφίξε εκ νέου τις ενώσεις. Κάνε έναν τελευταίο έλεγχο στην αλυσίδα κίτρινου χρώματος που έχεις κουμπώσει.

Η ταχύτητα που ενδείκνυται να κινείται ένα όχημα όταν φέρει αντιολισθητικές αλυσίδες δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 - 30 χλμ./ώρα. Οι κινήσεις των χεριών στο τιμόνι πρέπει να είναι ομαλές. Μην πιέζεις απότομα το γκάζι, ούτε το φρένο.

Δες ολόκληρη τη διαδικασία στο παρακάτω video:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...