Το προσιτό ηλεκτρικό Volkswagen e-up! επιστρέφει – Η τιμή του στην Ελλάδα

Βλέποντας τη ζήτηση για πιο φθηνά, ηλεκτρικά μοντέλα πόλης, η Volkswagen πήρε τη σημαντική απόφαση να επαναφέρει το e-up! στον κατάλογό της.

  • -
  • -

Οι αγοραστές στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να αισθάνονται πιο ασφαλείς σε ο,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση και αρκετοί από αυτούς, ψάχνουν να αποκτήσουν το πρώτο τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όπως είναι λογικό όμως, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να εκταμιεύσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, οπότε στρέφονται σε πιο προσιτές επιλογές. Και η Volkswagen κάνει την κίνηση ματ, επαναφέροντας το e-up! στον κατάλογό της.

Η έλευση του Dacia Spring έπαιξε το ρόλο της για τη γερμανική εταιρεία, όπως και η πολύ δυνατή παρουσία του Renault Zoe στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν και το e-up! αποσύρθηκε το 2020, η Volkswagen θέλησε να το βάλει ξανά στο παιχνίδι, με την αρχική τιμή του να ορίζεται αρκετά χαμηλότερα συγκριτικά με εκείνη του πιο προσιτού ID.3. Το Volkswagen e-up! στην Ελλάδα κοστίζει από 24.860€.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ» ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Αυτό σημαίνει ότι με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» η αρχική τιμή του θα έπεφτε κάτω από τις 21.000€ (-20% της λιανικής τιμής προ φόρων). Ωστόσο τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η κρατική επιδότηση έχει «παγώσει» προσωρινά, αν και περιμένουμε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο ξανά και μάλιστα, με νέες παροχές.

Το Volkswagen e-up!

Στην τελευταία του έκδοση, το Volkswagen e-up! χρησιμοποιούσε έναν κινητήρα 83 ίππων και 212 Nm ροπής, που αντλούσε ενέργεια από μια μπαταρία των 36,8 kWh και έστελνε την ισχύ του στον εμπρός άξονα, μέσα από κιβώτιο μονής σχέσης. Η αυτονομία του άγγιζε έως και τα 260 χιλιόμετρα σε αυστηρά αστικό περιβάλλον και οι επιδόσεις του ήταν αρκούντως ικανοποιητικές, με 0-100 km/h σε 11,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 130 km/h.

Το Volkswagen e-up! επιστρέφει ουσιαστικά, μέχρι να έρθει το νέο Volkswagen ID.LIFE. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το νέο, μικρό ηλεκτρικό μοντέλο πόλης που ετοιμάζει η Volkswagen. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...