Αλλάζει όνομα το Volvo XC90: Πώς θα λέγεται ο διάδοχος;

To επόμενο μεγάλο SUV των Σουηδών βρίσκεται προ των πυλών και θα λανσαριστεί με διαφορετικό όνομα από το γνωστό XC90.

  • -
  • -

Από το περασμένο έτος γνωρίζαμε πως η Volvo ετοιμάζει τον διάδοχο του XC90, ένα αυτοκίνητο με εντελώς διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία, ολοκαίνουρια πλατφόρμα και εσωτερικό που ενθουσιάζει. Οι Σουηδοί είχαν αποφασίσει να αλλάξουν και το όνομά του, αφήνοντας κατά μέρος τους αριθμούς.

embla1

Σύμφωνα με μεγάλα και έγκυρα ευρωπαϊκά Μέσα, το επόμενο μεγάλο SUV της Volvo θα λανσαριστεί με το όνομα Embla. Πιθανότατα το όνομα έχει εμπνευστεί από τη σκανδιναβική μυθολογία, όπου ο Ask και η Embla είναι οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν επί γης.

Η εταιρεία ωστόσο δεν έχει το επιβεβαιώσει, οπότε αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ VOLVO

Όσο για την πρεμιέρα του διαδόχου του XC90 θα πραγματοποιηθεί μέσα στο έτος. Το αυτοκίνητο υιοθετεί στοιχεία από το πρωτότυπο Concept Recharge, πατάει στην εξελιγμένη πλατφόρμα SPA2, ακολουθεί μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, προβάλλοντας τον έντονο δυναμισμό, το μοντέρνο στυλ, την ευελιξία κα την πρακτικότητα.

embla2

Η Volvo θα εξοπλίσει τη ναυαρχίδα της γκάμας της με τα πιο πρωτοποριακά συστήματα. Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, το σύνολο των λειτουργιών και εφαρμογών, θα ελέγχονται από μια κεντρική οθόνη που υποστηρίζει λειτουργικό της Google.

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, λογικά θα δούμε υβριδικές, plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, με το diesel να καταργείται οριστικά.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...