Τι είναι το Peugeot 9x8;

Η γαλλική φίρμα δημιούργησε ένα ακραίο τετράτροχο με απίστευτη ισχύ και φουτουριστικό σχεδιασμό.

  • -
  • -

Όντας κάτι πολύ περισσότερο από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, το Peugeot 9x8 είναι ήδη ένα εμβληματικό αντικείμενο, μια αισθητική και τεχνική επανάσταση, μια απόλυτη σχεδιαστική περιπέτεια. Ο Matthias Hossann, Διευθυντής Σχεδίασης της γαλλικής φίρμας το τοποθέτησε σε ένα «σκληρό» αρχιτεκτονικό περιβάλλον, πριν το 9Χ8 αντιμετωπίσει τις πίστες αγώνων Endurance (αντοχής) το 2022.

9X8 hypercar1

Για να δημιουργήσει το νέο 9x8 Hybrid Hypercar, η ομάδα σχεδίασης έκανε μεγάλη προσπάθεια. Το εμπλούτισε με όλους τους σύγχρονους αισθητικούς κώδικες που συνδέονται με τη μάρκα: στάση αιλουροειδούς, ρευστές γραμμές που ενισχύονται από στοιχεία σπορ χαρακτήρα, κομψές και δομημένες πλευρές και, φυσικά, τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή του λιονταριού με τις τρεις νυχιές.

Γι΄αυτό το όχημα, μηχανικοί και σχεδιαστές συνεργάστηκαν πολύ στενά για να επιτύχουν μια σύγκλιση μεταξύ στυλ και τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού οχήματος, ενός τετράτροχου που ανοίγει μια νέα εποχή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ PEUGEOT 308

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτού του αγωνιστικού και αυτό που για πολλούς το συνοψίζει, είναι η απουσία πίσω φτερού, που του προσδίδει τη μοναδική του μορφολογία. Το πίσω φτερό εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνες αντοχής στο Le Mans το 1967 και έκτοτε έγινε το διαρκές πρότυπο. Από το 1971, λίγο παραπάνω από 50 χρόνια πριν, κανένα αυτοκίνητο δεν έχει κερδίσει χωρίς πίσω φτερό. Αυτό δείχνει το θράσος και την εφευρετικότητα των σχεδιαστών και μηχανικών της Peugeot.

9X8 hypercar2

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της τεχνογνωσίας και του στυλ της μάρκας είναι εμφανές στην καμπίνα του 9x8, η οποία βασίζεται στο χαρακτηριστικό i-Cockpit της μάρκας. Ακριβώς όπως για ένα πρότζεκτ σειράς μοντέλων παραγωγής, η φροντίδα που δόθηκε στην εσωτερική σχεδίαση συνδυάστηκε με το απαιτητικό επίπεδο προϋποθέσεων για το εξωτερικό: ο οδηγός και οι θεατές μπροστά από τις οθόνες τους πρέπει να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε ένα Peugeot χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία. Επιπλέον, ολόκληρο το cockpit του 9x8 σχεδιάστηκε για να παρέχει τον υψηλότερο βαθμό εργονομίας και διαισθητικότητας για τους οδηγούς.

9X8 hypercar3

Για την τετρακίνητη υβριδική κίνησή του, φροντίζει ένας V6 2,6 λίτρων διπλού υπερτροφοδότη 500 kW (680 ίππων) κινητήρας εσωτερικής καύσης που βρίσκεται στο πίσω μέρος κι ένας ηλεκτροκινητήρας/γεννήτρια 200 kW (270 ίππων) μπροστά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...