To νέο Honda Civic Type-R γυρνάει στη θρυλική Suzuka [video]

Η νέα γενιά ενός εκ των κορυφαίων hot hatchback προετοιμάζεται για τη μεγάλη πρεμιέρα και για να συντρίψει τα χρονόμετρα.

  • -
  • -

Οι μηχανικοί και δοκιμαστές της Honda βρίσκονται σε εγρήγορση. Η ώρα της αποκάλυψης του νέου Civic Type R πλησιάζει, ωστόσο, πριν το μεγάλο ντεμπούτο πρέπει το πρόγραμμα εξέλιξης να έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.

new type r1

Στόχος των Ιαπώνων είναι να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στους οδηγούς το απόλυτο προσθιοκινήτο hatch. Μια καθαρόαιμη σπορ τετράτροχη κατασκευή, ικανή να συντρίψει τα χρονόμετρα στις απαιτητικότερες πίστες του κόσμου.

new type r2

Έτσι, μετά το φημισμένο Nurburgring, τα στελέχη της Honda μετέβησαν έως τη θρυλική Suzuka, γράφοντας συνεχόμενους γύρους με το Type R. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τα τεστ, χωρίς όμως να αποκαλύπτει στοιχεία σχετικά με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Δείτε και ακούστε το νέο Honda Type R στο Nurburgring

Το καμουφλάζ στο αμάξωμα είναι βαρύ, αλλά αντικρίζουμε την ευμεγέθη πίσω πτέρυγα, τις τριπλές απολήξεις της εξάτμισης και τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα. Όπως έχει γίνει γνωστό, το όχημα πατά σε ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Michelin, φορά ζάντες ελαφρού κράματος και φρένα της Brembo.

new type r3

Κάτω από το καπό, πιθανότατα φιλοξενείται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 2.0 Turbo κινητήρα απόδοσης άνω των 320 ίππων και 400 Nm ροπής. Οι επιδόσεις αναμένονται «καυτές» και η οδική συμπεριφορά απλά υπέροχη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...