Σάρωσαν στα βραβεία σχεδιασμού τα Hyundai IONIQ 5 και STARIA

Η κορεατική φίρμα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά στο design των μοντέλων της και αυτό αποτυπώνεται στους διαγωνισμούς σχεδιασμού.

  • -
  • -

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε πρωτιές σε ισάριθμες κατηγορίες, κατέκτησαν το αμιγώς ηλεκτροκίνητο IONIQ5 και το φουτουριστικό STARIA στα βραβεία «GOOD DESIGN 2021». Η Hyundai θριάμβευσε επίσης σε πολλές άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των διαδραστικών μέσων, των οικιακών, των εφαρμογών για κινητές συσκευές και της γραφιστικής.

Τίποτα δεν σταματά τη Hyundai στην Ευρώπη

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να ξεχωρίζουν αυτά τα πολύ σημαντικά οχήματα και οι καινοτομίες που διαθέτουν στα βραβεία GOOD DESIGN» δήλωσε ο κ. SangYup Lee, Executive Vice President και Head του Global Design Center της Hyundai. «Αυτή η διάκριση αναδεικνύει την εξαιρετική δουλειά της dream team του σχεδιαστικού μας τμήματος, που έβαλαν το πάθος και την καρδιά τους σε αυτό το project καθώς και των μηχανικών του R & D Center που συμμετείχαν σε αυτό το επίτευγμα. Επιπρόσθετα αντανακλά την ανταγωνιστικότητα της σχεδιαστικής ταυτότητας της Hyundai στην παγκόσμια αγορά».

hyundai design1

Το IONIQ 5 είναι το μεσαίου μεγέθους crossover όχημα της Hyundai που είναι κατασκευασμένο σε μια πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Η καινοτόμος σχεδίασή του αναδεικνύει μια νέα EV τυπολογία που είναι ευπρόσδεκτη από τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Τα χαρακτηριστικά παραμετρικά pixels της Hyundai στα φωτιστικά σώματα του οχήματος παρέχουν ένα ξεχωριστό, μοντέρνο στυλ ενώ αντιπροσωπεύουν τη διαχρονική σχεδιαστική αξία του IONIQ 5.

hyundai design2

Το «Living Space» ως κυρίως θέμα του εσωτερικού του, διατρέχει το IONIQ 5 και αναδεικνύεται κυρίως από το Universal Island, μια κινητή κεντρική κονσόλα και ένα επίπεδο δάπεδο όπου αποθηκεύονται οι μπαταρίες. Πολλά από τα σημεία επαφής στο εσωτερικό του οχήματος, όπως καθίσματα, επένδυση κεφαλής, επένδυση θυρών, δάπεδο και υποβραχιόνιο, είναι κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αντανακλώντας τη δέσμευση της Hyundai για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον για όλους.

hyundai design3

Αντίστοιχα, το STARIA, αποτελεί μέλος της γκάμας οχημάτων πολλαπλών χρήσεων (MPV) της Hyundai και διαθέτει ένα εντυπωσιακά φουτουριστικό και μυστηριώδες εξωτερικό που παραπέμπει σε διαστημόπλοιο. Μια μόνο ματιά από μπροστά προς τα πίσω θυμίζει την καμπύλη του φωτός που φωτίζει τον ορίζοντα της Γης κατά την ανατολή του ήλιου όταν το βλέπουμε από το διάστημα.

hyundai design4

Παράλληλα, το εσωτερικό του STARIA εμπνευσμένο από κρουαζιερόπλοιο προσφέρει μια μοναδική ατμόσφαιρα που εστιάζει στην άνεση τόσο του οδηγού όσο και των επιβατών. Τα πανοραμικά πλαϊνά παράθυρα βελτιώνουν τη συνολική ορατότητα και δημιουργούν μια αίσθηση ανοικτού ορίζοντα. Αυτή η αίσθηση ευρυχωρίας, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή κορεάτικη αρχιτεκτονική «hanok», επιτρέπει στους επιβάτες να αισθάνονται πως οι εξωτερικές σκηνές αποτελούν προέκταση του εσωτερικού του οχήματος.

Το Hyundai Ioniq 5 αναδείχθηκε Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Tα προϊόντα και οι καινοτομίες της Hyundai Motor που διακρίθηκαν στα βραβεία GOOD DESIGN 2021:

Transportation category

• IONIQ 5

• STARIA

• E-Pit Ultra Fast Charging Station


Interactive media category

• Hyundai Infotainment System – Aqua Design

• Hyundai EV Infotainment System – Jong-e

• Hyundai N Infotainment System


Household category

• HTWO Hydrogen Power Generation System


Mobile applications category

• Hyundai Connectivity Application – Bluelink


Graphic design category

• Hyundai Brand Collection

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...