Υβριδικό SUV: Hyundai Tucson Vs Toyota RAV4

Αμιγώς υβριδικά, με παραπλήσια τιμή και έμφαση σε χώρους, πρακτικότητα, άνεση και αποδοτικότητα

  • -
  • -

Τα SUV βρίσκονται στο προσκήνιο, με αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των C-SUV να προσφέρουν επιπλέον μία σειρά από αρετές, όπως οι άφθονοι χώροι, η πρακτικότητα και το υψηλό επίπεδο άνεσης. Με δεδομένο τον οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα που διέπει τα αυτοκίνητα σήμερα, εκτός από τις ήπιες υβριδικές εκδόσεις, άνθηση γνωρίζουν και οι αμιγώς υβριδικές. Η Toyota δικαίως θεωρείται από τους πρωτοπόρους σε αυτού του είδους την τεχνολογία, προσφέροντας τη συγκεκριμένη λύση σχεδόν σε όλη τη γκάμα της, ενώ με το RAV4 έχει δημιουργήσει τη δική παράδοση στην κατηγορία των SUV μεγάλου μεγέθους. Στην αντίπερα όχθη, το Hyundai Tucson Hybrid αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στην κατηγορία, έχοντας εξαιρετικά υποσχόμενες προδιαγραφές.

 


Ο 1.600άρης υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του κορεατικού SUV έχει ενισχυθεί με την παρουσία ενός κινητήρα απόδοσης 60 ίππων και μίας μπαταρίας ιόντων λιθίου 1,49 kWh. Η παράλληλη λειτουργία τους έχει σαν αποτέλεσμα 230 ίππους και 350 Nm ροπής, με τα 264 Nm από αυτά να είναι άμεσα διαθέσιμα από τον ηλεκτροκινητήρα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει πολύ καλές επιδόσεις, που αποδεικνύονται από τα 8,0 sec που απαιτούνται για τα πρώτα 100 km/h από στάση. Παράλληλα, η κατανάλωση σύμφωνα με τη Hyundai αγγίζει τα 5,7 lt/100 km. Στην περίπτωση του Tucson Hybrid είναι σημαντικό ότι το παραπάνω υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ είναι διαθέσιμο τόσο σε προσθιοκίνητη, όσο και τετρακίνητη έκδοση. H FWD εκδοχή ξεκινάει από τα 36.990 ευρώ. 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ HYUNDAI TUCSON HYBRID



Το Toyota RAV4 από την πλευρά του, χρησιμοποιεί γνωστές και αποδεδειγμένες λύσεις. Ο κινητήρας που δουλεύει σε κύκλο Άτκινσον αποδίδει 218 ίππους και 221 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με κιβώτιο τύπου CVT. Οι επιδόσεις του είναι παραπλήσιες με αυτές του Tucson, αφού για τα πρώτα 100 km/h από στάση χρειάζεται μόλις 8,4 sec. Παράλληλα, η Toyota υπόσχεται εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, αφού σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία χρειάζονται μόλις 4,7 lt για κάθε 100 km. Και αυτό με τη σειρά του προσφέρεται με σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς. Η έκδοση FWD είναι η φθηνότερη και ξεκινάει από τα 34.070 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να δείτε πάνω από 140 στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τα δύο υβριδικά SUV δίπλα δίπλα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...