Το ξέρεις ότι υπάρχει πίστα σκι που έχει το όνομα του Schumacher

Σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων, σε ένα από τα πιο όμορφα χειμερινά θέρετρα των Άλπεων, έχει στηθεί μια μεγάλη πινακίδα που αναγράφει ένα σπουδαίο όνομα.

  • -
  • -

Ο θρυλικός Michael Schumacher, ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1, λάτρευε το σκι. Η κατάβαση στις χιονισμένες πλαγιές τον εξίταρε. Επισκεπτόταν συχνά τις Άλπεις, μάλιστα στο Μεριμπέλ της Γαλλίας, όπου τραυματίστηκε σοβαρά στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, διέθετε το δικό του σαλέ.

schumi streif1

Ο Γερμανός ήταν δεινός σκιέρ και το να αναπτύσσει ταχύτητες στις λευκές πίστες του προκαλούσε μια ακαταμάχητη έλξη. Ένα από τα αγαπημένα του βουνά, ήταν αυτό στη μαγευτική Madonna di Campiglio. Η μεγάλη κυρία των Δολομιτών, προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον των χιονοδρόμων.

Δείτε το trailer για το ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Michael Schumacher

Εκεί λοιπόν, βρίσκεται μια από τις πιο απαιτητικές πλαγιές των ιταλικών Άλπεων. Μπροστά από το Canalone Miramonti ξεκινά η κατάβαση Spinale Direttissima σε υψόμετρο 2.100 μέτρων. Οι επισκέπτες, αφού κυλίσουν με τα χιονοπέδιλά τους στη στενή και με έντονη κλίση διαδρομή, θα αντικρίσουν μπροστά τους μια πινακίδα με την ονομασία Schumacher Streif.

schumi streif2

Είναι μια πίστα αφιερωμένη στον σπουδαίο Michael Schumacher. Εξαιρετικά δύσκολη, με «μαύρη» σήμανση και κλίση που σε κάποιο σημείο φθάνει το απίστευτο 70%, απευθύνεται σε έμπειρους χιονοδρόμους, σε αυτούς που αναζητούν τις συγκινήσεις και τολμούν να σκιάρουν με ταχύτητα και θάρρος, όπως ακριβώς έκανε και ο Γερμανός οδηγός στα circuit της F1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...