Όχι μόνο SUV: Η Volvo επιμένει με νέα sedan και station wagon

Η σουηδική μάρκα επιβεβαίωσε πως έρχονται νέες γενιές για τις σειρές S και V

  • -
  • -

Όταν μια αυτοκινητοβιομηχανία βλέπει πως μία κατηγορία οχημάτων όπως τα SUV έχει φτάσει να αποτελεί το 75% των συνολικών της εσόδων, θα περίμενε κανείς πως όλες οι επερχόμενες επενδύσεις της θα επικεντρωνόντουσαν σε αυτήν. Όχι στην περίπτωση της Volvo όμως, η οποία επιβεβαίωσε πως ετοιμάζει νέα γενιά τόσο για την σειρά S, αλλά και για την σειρά V, οι οποίες αφορούν μοντέλα με sedan και station wagon αμάξωμα, αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ VOLVO XC60 T8 PLUG-IN 

Μπορεί τα SUV της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας να γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία στην αγορά, με το best-seller XC60 να σημειώνει περισσότερες πωλήσεις στους πρώτους 9 μήνες του 2021 (162.600 μονάδες), απ’ ότι τα S60, V60, S90 και V90 κατάφεραν συνδυαστικά, αλλά σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, ετοιμάζεται κάτι πολύ ενδιαφέρον για τους αγοραστές. Ο Hakan Samuelsson λέει πως οι σειρές S και V χρειάζεται να εμπλουτιστούν με κάτι εξίσου ενδιαφέρον, όπως είναι η γκάμα των SUV της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο βρετανικό autocar είπε: "Ναι, οι σειρές S και V θα αντικατασταθούν από κάτι πιο ελκυστικό για τους αγοραστές. Χρειαζόμαστε χαμηλότερα αυτοκίνητα με πιο συνιθησμένο μέγεθος και ίσως λιγότερο τετραγωνισμένο σχεδιασμό σε σχέση με πριν. Αυτά τα νέα, χαμηλότερα μοντέλα θα έρθουν να προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα επιτυχημένη γκάμα των SUV μας. Μείνετε συντονισμένοι."

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ VOLVO XC40 RECHARGE P8

Στην συνέχεια όταν ερωτήθηκε εάν το σχήμα του νέου C40 Recharge θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα Volvo με πιο coupe σιλουέτα είπε: "Ναι και όχι. Τα αυτοκίνητα θα είναι λιγότερα τετραγωνισμένα στο μέλλον, καθώς θα χρειαστεί να μειώσουμε την αντίσταση του αέρα. Θα μπορούσε να τα αποκαλέσουμε «coupe-ish».Η αυτονομία είναι ένας πολύ μεγάλος παράγοντας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οπότε για να αυξήσουμε την αποδοτικότητα σίγουρα η αεροδυναμική θα είναι πολύ σημαντική."

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ VOLVO C40 RECHARGE ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή, η Volvo παράγει 15.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα ετησίως, αλλά αυτός ο αριθμός θα αλλάξει δραματικά μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς στοχεύουν σε μία παραγωγή που αγγίζει τις 150.000 μονάδες ηλεκτρικών. Έως το 2025 θέλουν το 50% των πωλήσεων να αφορά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων, κάτι που όπως λέει ο υπεύθυνος οικονομικών της μάρκας, Bjorn Annwall, για να γίνει πρέπει οι ίδιοι οι αγοραστές να αποζητούν τα ηλεκτρικά. Και σύμφωνα με τον ίδιο, το κοινό της Volvo, θέλει!

ΠΗΓΗ: autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...