Ηλεκτρικά ταξί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα στην Ελλάδα;

Οι επαγγελματίες οδηγοί θα μπορούν να λάβουν επιδότηση έως 22.500 ευρώ για την αντικατάσταση του τωρινού οχήματος με ηλεκτροκίνητο.

  • -
  • -

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, συναντήθηκε το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ταξί. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της επιδότησης που θα δοθεί από την κυβέρνηση για την αγορά ηλεκτροκίνητου ταξί.

Πιο συγκεκριμένα:

- Η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα ανοίξει στο τέλος Φεβρουαρίου.

- Το συνολικό ποσό της επιδότησης (έως 22.500 ευρώ ανά αιτούντα) θα μοιραστεί αναλογικά ανά Περιφέρεια.

- Σε πρώτη φάση η επιδότηση μπορεί να καλύψει έως 2.000 αιτήσεις.

- Όσοι υποβάλλουν αίτηση και προβούν σε παραγγελία ηλεκτροκίνητου ταξί θα έχουν το ίδιο δικαίωμα παράτασης (στην αντικατάσταση αυτοκινήτου) που ισχύει και για τα υπόλοιπα οχήματα ταξί.

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Τι κίνητρα δίνει κάθε χώρα;

taxi ev1
Στη συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα του κλάδου και ιδιαίτερα τα εξής θέματα:

- Άμεση ένταξη του ΚΑΔ 4932 στις πληττόμενες επιχειρήσεις

- Αύξηση κομίστρου

- 7θεσια -9θεσια, επέκταση και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας

- Άμεση αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των ΕΙΧ.

- Έλεγχος στις ιστοσελίδες των ΕIΧ (που πουλάνε διαδρομές κάτω των προκαθορισμένων τιμών ).

Σε ό,τι αφορά την αύξηση κομίστρου, ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί δίκαιο το αίτημα και τόνισε ότι θα εισηγηθεί την υλοποίησή του, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την υγειονομική κρίση (κοροναϊός). Για τα 7θέσια-9θέσια ισχύει η δέσμευσή του ότι σύντομα αυτή την δυνατότητα θα την έχουν όλοι οι αυτοκινητιστές ταξί της χώρας. Για την υποκλοπή έργου από τα Ε.Ι.Χ, δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα προβλέπει ποινές για αναρτήσεις (διαφημίσεις) ιστοσελίδων που προσφέρουν μεταφορές με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει ο νόμος.

Για τον νόμο που αφορά την Αστυπάλαια και την εισαγωγή νέων τρόπων μετακίνησης είπε ότι είναι μέρος του προγράμματος SMART & SUSTAINABLE ISLAND και αποκλειστικά για το συγκεκριμένο νησί και δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες που παρέχουν τα ταξί στην υπόλοιπη χώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...