Το Hennessey Venom F5 των 1.800+ ίππων πάνω σε δυναμόμετρο! [Video]

Ο ορισμός του brutal ήχου είναι αυτός!

  • -
  • -

Όταν ο κινητήρας που χρησιμοποιείς στο αυτοκίνητο που παράγεις φέρει την ονομασία «Fury», αυτομάτως τα στάνταρ ανεβαίνουν. Για να μπορείς να υποστηρίξεις μία τέτοια ονομασία, πρέπει οι αριθμοί, οι επιδόσεις, αλλά ακόμη και ο ήχος να αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτό. Ε, στην περίπτωση του κινητήρα που χρησιμοποιείται στο Hennessey Venom F5, μάλλον οι μηχανικοί κατάφεραν ακριβώς αυτό και με το παραπάνω.

Η απόδειξη; Το video που θα βρείτε παρακάτω με το εντυπωσιακό hypercar περιορισμένης παραγωγής και αμερικανικής καταγωγής, να «λυσσάει» πάνω στο δυναμόμετρο. Ένας θηριώδης V8 6,6 λίτρων, 1.817 ίππων και 1.617 Nm ροπής, που στροφάρει έως τις 8.500 rpm. Χρησιμοποιώντας τον LS V8 της General Motors ως βάση, οι μηχανικοί πίσω από το Venom F5, μετέτρεψαν το μοτέρ σε ένα πραγματικό κτήνος με τεχνολογίες κατευθείαν από τους αγώνες dragster. Όλη αυτή η ισχύς περνά μέσα από ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο μονού συμπλέκτη 7 σχέσεων στους πίσω τροχούς! Το κόστος αυτής της εξωπραγματικής κατασκευής; 2,1 εκατομμύρια δολάρια και δεν έχει καν αερόσακους.

front

Θυμίζουμε πως πρόκειται για έναν από τους υποψήφιους που φέτος πιθανότατα θα διεκδικήσουν τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής. Η κόντρα είναι μεταξύ του Venom F5 και του Tuatara – το αυτοκίνητο που προκάλεσε τον σάλο με το «ψεύτικο» ρεκόρ – εκτός βέβαια και αν οι μηχανικοί-μάγοι από μία «ταπεινή» σουηδική εταιρεία με το όνομα Koenigsegg θελήσουν να πάρουν μέρος στην κόντρα.

Εάν μας ρωτήσετε ποιος είναι ο σύγχρονος ορισμός του brutal αυτοκινήτου, λογικά θα σας δείξουμε το παρακάτω video.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...