Toyota Yaris Cross: Οι εκδόσεις χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Είναι Toyota, B-SUV και διατίθεται σε εκδόσεις που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Χρειάζεται κάτι άλλο για να το επιλέξει κανείς;

  • -
  • -

Αν και άργησε σημαντικά να παίξει στην κατηγορία των B-SUV, η Toyota το έκανε μάλλον με τον ιδανικό τρόπο. Το νέο Yaris Cross διαθέτει στη λίστα των πλεονεκτημάτων του όλα όσα μπορεί να ζητήσει ο παραδοσιακός αγοραστής της κατηγορίας, ενώ σε οικονομικό επίπεδο, αποδεικνύεται ολιγαρκές σε απαιτήσεις από τον ιδιοκτήτη του, τόσο σε επίπεδο κτήσης, όσο και χρήσης. Για παράδειγμα, υπάρχουν εκδόσεις που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας!

Το όριο για να απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας άλλαξε για τα νέα μοντέλα, λόγω των νέων μετρήσεων του κύκλου WLTP. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα λοιπόν, τέλη κυκλοφορίας δεν πληρώνουν τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν από 122 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και κάτω. Το Toyota Yaris Cross, έχει εκδόσεις κάτω από το συγκεκριμένο όριο. Και μάλιστα, δεν μιλάμε για μια-δύο προτάσεις, αλλά για την πλειονότητα της γκάμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ TOYOTA YARIS CROSS HYBRID

Ποια Toyota Yaris Cross δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, λοιπόν; Πρακτικά, όλες οι υβριδικές εκδόσεις. Έτσι κι αλλιώς, το ενδιαφέρον στην γκάμα της Toyota συγκεντρώνεται γύρω από τα υβριδικά μοντέλα της και ήδη στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών αφορούν τα Yaris Cross Hybrid. Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω του φιλικού προς το περιβάλλον χαρακτήρα του αυτοκινήτου τους, τον Δεκέμβρη θα τον περνάνε… ήρεμοι, χωρίς άγχος για πληρωμή τελών.

Το Toyota Yaris Cross Hybrid εκπέμπει από 103 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, ενώ και το τετρακίνητο Toyota Yaris Cross Hybrid AWD-i δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, εκπέμποντας 107 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Η διαφορά ανάμεσα στο δικίνητο και το τετρακίνητο (τα 4 γραμμάρια περισσότερα για το δεύτερο) είναι ότι τα χωρίζουν περίπου 60 κιλά βάρους. Ωστόσο ακόμη κι έτσι, δεν επιβαρύνεται με την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Το μοναδικό Toyota Yaris Cross που πληρώνει τέλη είναι η συμβατική έκδοση με τον ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο κινητήρα του 1.5 λίτρου, με τους 125 ίππους. Εκπέμπει 135 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, οπότε αυτό σημαίνει ότι κάθε Δεκέμβρη, ο ιδιοκτήτης του θα πληρώνει 86,40€. Και πάλι, το ποσό είναι μικρό και δεν αποτελεί «πονοκέφαλο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...