Σε ποια χώρα η VW πούλησε 14.000 ηλεκτρικά σε έναν μήνα;

Συνολικά, η γερμανική μάρκα παρέδωσε σε πελάτες 70.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο σύνολο του 2021, αλλά δεν έπιασε τον στόχο.

  • -
  • -

Η Κίνα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να επενδύουν συνεχώς στη συγκεκριμένη χώρα. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Volkswagen, η οποία μόνο τον Δεκέμβριο παρέδωσε σε Κινέζους πελάτες σχεδόν 14.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της σειράς ID.

vw id china1

Τα ID.4, ID.3 και ID.6 είναι τα πιο περιζήτητα μοντέλα στη συγκεκριμένη αγορά, όπου από την αρχή του περασμένου έτους έως και το τέλος, ταξινόμησε 70.625 EVs. Τα νούμερα φαντάζουν ικανοποιητικά, αλλά η εταιρεία δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο των 80.000 – 100.000 πωλήσεων που είχε θέσει, εξαιτίας της κρίσης που δημιούργησε η έλλειψη ημιαγωγών.

Δείτε εδώ τη δοκιμή του VW ID.4

To θετικό για τη Volkswagen είναι πως στην Κίνα δεν υπάρχουν πολλές δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται ενεργά στα οχήματα τεχνολογίας BEV στην Κίνα. Οπότε το 2022, και εφόσον λυθεί το θέμα με τα τσιπς, η εταιρεία θα μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση και να μειώσει τον χρόνο παράδοσης των οχημάτων, αυξάνοντας κατ΄επέκταση τις πωλήσεις.

vw id china2

Η γερμανική φίρμα διαθέτει δύο εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα της Ασίας, μέσω αμφότερων κοινοπραξιών:
της FAW-Volkswagen με μονάδα στη Foshan και,
της AIC Volkswagen με μονάδα στο Anting.

Πηγή: insideevs.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...