Οι 10 καλύτεροι κινητήρες του 2021 [video]

Στη λίστα περιλαμβάνονται τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, τρία υβριδικά και ένα υδρογόνου. Οι εποχές αλλάζουν ακόμη και για τους Αμερικανούς.

  • -
  • -

Το αμερικανικό Ward’s Auto ανακοίνωσε τους νικητές στον διαγωνισμό «Best Engines 2021», με τα αποτελέσματα να έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η επιτροπή αξιολόγησε συνολικά 26 νέα και ριζικά αναβαθμισμένα μοντέλα που λανσαρίστηκαν στις ΗΠΑ αυτήν τη χρονιά.

Η διαδικασία διήρκεσε αρκετούς μήνες και η αξιολόγηση αφορούσε τους τομείς της ισχύος, της ροπής, των επιπέδων θορύβου, της κατανάλωσης καυσίμου ή ενέργειας, της ενσωμάτωσης καινοτόμων τεχνολογιών και φυσικά της απόδοσης.

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι αρέσκονται στα μεγάλα και θηριώδη μοτέρ, όπως φαίνεται κάνουν κι αυτοί στροφή στην ηλεκτροκίνηση και τις νέες μορφές ενέργειας, πιο καθαρές προς το περιβάλλον.


Οι νικητές του θεσμού με αλφαβητική σειρά:


BMW
330e

Plug-in υβριδικό σύστημα απόδοσης 292 ίππων, με κατανάλωση μόλις 1,6 lt./100 km και αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια έως 66 km.


Chevrolet
Trailblazer

Με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με το παρελθόν, compact διαστάσεις και μικρούς σε χωρητικότητες κινητήρες.


Ford F-150 Hybrid

Το best-seller μοντέλο της Βόρειας Αμερικής και πολυβραβευμένο pick-up προσφέρεται και με υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας τον V6 βενζίνης με ηλεκτρικό μοτέρ.


Ford Mustang Mach-E

To πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV διατίθεται σε διαφορετικές εκδόσεις ισχύος, χαρίζοντας επιδόσεις και αυτονομία που φθάνει έως τα 610 km.


Hyundai Kona EV

Αμιγώς ηλεκτρικό, με αυτονομία που εντυπωσιάζει και εξαιρετική διαχείριση ενέργειας για απροβλημάτιστες μετακινήσεις.  


Hyundai Santa Fe

Η ναυαρχίδα των SUV της μάρκας διατίθεται τόσο σε ήπιες υβριδικές εκδόσεις όσο και σε plug-in hybrid.


Jeep
Wrangler 4xe

Το εμβληματικό 4x4 μοντέλο με τις απεριόριστες εκτός δρόμου ικανότητες απέκτησε plug-in έκδοση και οικολογική συνείδηση, καταναλώνοντας μόλις 3,5 lt./100 km.


Polestar 2

100% ηλεκτρικό, μοναδικές επιδόσεις, υψηλή αισθητική, vegan υφάσματα και premium χαρακτηριστικά.


Porsche
Taycan

Μια ηλεκτρική Porsche που όμως διατηρεί στο ακέραιο το DNA της θρυλικής σπορ μάρκας, προσφέροντας στον οδηγό ατελείωτες στιγμές απόλαυσης


Toyota Mirai

Το μοναδικό υδρογονοκίνητο της λίστας, εκπέμπει μόνο νερό, έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και ανεφοδιάζεται σε μόλις 3 λεπτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...