Δες το νέο logo που έφτιαξε η Ferrari [video]

Το cavallino rampante είναι, ίσως, το πιο διάσημο λογότυπο στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • -
  • -

Ελάχιστοι σε αυτόν τον κόσμο δεν γνωρίζουν το καλπάζον άτι, το αλογάκι που κοσμεί τα μοντέλα της Ferrari. Το περιβόητο λογότυπο το συναντάμε από το 1947, τη χρονιά που ο Enzo Ferrari έθεσε για πρώτη φορά σε λειτουργία το μικρό εργοστάσιο στο Maranello.

Εκεί, σε αυτές τις εγκαταστάσεις στο Μόντενα της Ιταλίας, γράφτηκε ιστορία. Ο Enzo κατάφερε να μεταδώσει το πάθος του στους μηχανικούς της εταιρείας του, δημιουργώντας το μανιφέστο της αυτοκίνησης και θέτοντας τα θεμέλια της επιτυχίας.

ferrari logo1

Από τότε μέχρι σήμερα, μια τεράστια κοινότητα θαυμαστών, πελατών και φυσικά εργαζομένων, αναπτύχθηκε γύρω από το Maranello. Αυτό που ενώνει άπαντες, είναι η λατρεία για τη Ferrari, που καλύπτει όλες τις ηλικίες και όλες τις εθνικότητες.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ FERRARI

Λίγο πριν την έναρξη του 2022 και για να γιορτάσει την επέτειο των 75 χρόνων από τα εγκαίνια του εργοστασίου και την παρουσίαση του αγωνιστικού 125 S, η Ferrari δημιούργησε ένα εορταστικό λογότυπο. Το συνόδευσε με ένα βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστούν τα στελέχη της εταιρείας και οι εργαζόμενοι.

ferrari logo2

Οι τελευταίοι είναι οι άνθρωποι που διασφαλίζουν την επιτυχία της Ferrari, προβάλλοντας το πάθος, την αριστεία, την ομαδική εργασία και την περηφάνια. Όπως είχε πει και ο θρυλικός Enzo, «αυτή η μάρκα, πάνω από όλα, είναι φτιαγμένη για ανθρώπους».

Η επόμενη χρονιά περιγράφεται ως εξαιρετικά σημαντική για τη φίρμα. Μέσα στο 2022 θα κάνει πρεμιέρα η Purosangue, το πρώτο SUV με σήμα το cavallino rampante και θα μάθουμε περισσότερα για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το μονοθέσιο της Scuderia, το οποίο όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι θα επαναφέρει τη Ferrari στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...