Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Μεγάλες μειώσεις για τα τουριστικά λεωφορεία

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων θα πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας κατά 50%

  • -
  • -

Στο πλαίσιο της στήριξης του κλάδου των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, τα συναρμόδια υπουργεία αποφάσισαν τη μείωση των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας στα τουριστικά λεωφορεία.

buses teli1

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών και αναμένει την ψήφισή της, τα νέα ποσά των συγκεκριμένων τελών κυκλοφορίας είναι:

α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), 215 ευρώ (από 430€)

β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), 300 ευρώ (από 595€)

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, η μείωση αυτή κατά 50% των τελών κυκλοφορίας έχει ήδη φανεί στη σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Στην περίπτωση που κάποιος κάτοχος έχει ήδη πληρώσει τα τέλη για το 2022 με βάση τα προηγούμενα ποσά, δηλαδή 430€ ή 595€, τα επιπλέον καταβληθέντα χρήματα θα επιστραφούν με βάση τις κείμενες διατάξεις.

buses teli2

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα από τη Βουλή και θα περιέχει και άλλες διατάξεις που ενδιαφέρουν τα τουριστικά γραφεία.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ

Στη σχετική ανακοίνωση, η ομοσπονδία αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία μας ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχει ξεκινήσει, συστηματικά και μεθοδικά, να ζητάει τη μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία, μαζί με όλα τα άλλα αιτήματα που αφορούν τα τουριστικά λεωφορεία και που γνωρίζετε καλά από τις καθημερινές ενημερώσεις μας. Μάλιστα, δεν αρκούμαστε στη μείωση των τελών κυκλοφορίας, προκειμένου να ανακουφιστούν οι επαγγελματίες που έχουν πληγεί τόσο καίρια από τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά διεκδικούμε την μόνιμη μείωσή τους στα επίπεδα εκείνων των ΚΤΕΛ, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία που θέλει αντίστοιχα οχήματα να καταβάλλουν δυσανάλογα διαφορετικά τέλη κυκλοφορίας, χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας αντικειμενικός λόγος γι’ αυτό».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...