David Beckham: Αυτό είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει (video)

Ο πρώην σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πήρε το supercar της Maserati και ενθουσιάστηκε.

  • -
  • -

Από τις αρχές του έτους είναι ο πρεσβευτής της ιταλικής μάρκας με σήμα την τρίαινα. Ουσιαστικά είναι το κεντρικό πρόσωπο της Maserati κι ο άνθρωπος που καλείται να διαφημίσει τα προϊόντα της μάρκας στις καμπάνιες.

mc20 beckham1

Οπότε, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο David Bechham, αφού οδήγησε την ολοκαίνουρια MC20 την χαρακτήρισε ως το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει δοκιμάσει. Μάλιστα, πρόσφατα έλαβε μια ειδική έκδοση του εκθαμβωτικού supercar στο Μαϊάμι, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και διαθέτει ιδιόκτητη πολυτελή κατοικία.

mc20 beckham2

Η special έκδοση του Beckam ονομάζεται MC20 Fuoriserie Edition, με το γυαλιστερό ματ χρώμα του αμαξώματος, τις ιδιαίτερες αποχρώσεις του μαύρου και του ροζ – τα χρώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας που κατέχει ο DB στην κοσμοπολίτικη αμερικανική πόλη – τα αποκλειστικά λογότυπα, τις ροζ δαγκάνες των φρένων της Brembo και τις υπέροχες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, να αναδεικνύουν την μοναδικότητα του οχήματος. Βέβαια, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η εξατομικευμένη πλακέτα με την επιγραφή «For David».  

mc20 beckham3

Βέβαια, πριν ο 46χρονος Βρετανός κάνει τις βόλτες του στην πολύβουη και τουριστική όαση της Φλόριντα με την special edition, είχε οδηγήσει τη συμβατική MC20 στην πίστα της Modena, όπου και είχε μείνει άναυδος από τις αρετές του υπεραυτοκινήτου, λέγοντας: «Το τέλειο αυτοκίνητο για να οδηγείς. Με κάνει να νιώθω ξανά 16-17 ετών, όπως την πρώτη φορά που οδήγησα».



Θυμίζουμε πως, η MC20 τροφοδοτείται από έναν εξακύλινδρο 3.0 twin turbo κινητήρα που βρίσκεται στο κέντρο. Υιοθετεί τεχνολογίες από την F1 και αποδίδει 630 ίππους και 730 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 έρχονται σε 8,8΄΄ και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.


mc20 beckham5

Το supercar κάθεται πολύ χαμηλά στο έδαφος -το ύψος της είναι μόλις 1.221 χλστ.- και οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω. Το εσωτερικό είναι αυστηρώς διθέσιο, με μπάκετ καθίσματα, σπορ τιμόνι, μεγάλα paddles, φουλ carbon και alcantara. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και η οθόνη αφής έχει διάσταση 10 ίντσες. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προφίλ οδήγησης (GT Mode, Wet Mode, Sport Mode και Corsa Mode).

Όσο για την τιμή, στην Ιταλία ξεκινά από 210.000 ευρώ. Η σπέσιαλ έκδοση του Beckham κοστίζει αρκετές χιλιάδες παραπάνω, αλλά κάτι μας λέει πως ο σούπερσταρ δεν έδωσε ούτε ένα εύρω για την κάνει δική του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...