Ακριβαίνουν από 1η Ιανουαρίου τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Αυξήσεις – φωτιά αναμένονται στις ασφάλειες των οχημάτων από τις αρχές του 2022.

  • -
  • -

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων από την έναρξη της επόμενης χρονιάς, καθώς, δεν αποκλείεται τα ασφάλιστρα να αυξηθούν έως και 40% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ορισμένων.

Πρόσφατα, η Τράπεζα της Ελλάδος αναθεώρησε τα ελάχιστα όρια ασφαλιστικής κάλυψης της υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης για ατυχήματα οχημάτων. Με βάση την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤτΕ, από την 1η Ιανουαρίου το ελάχιστο ποσό ασφαλιστικής κάλυψης για τροχαία ατυχήματα ανεβαίνει στο 1,3 εκατ. ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και στο 1,3 εκατ. ευρώ σε περίπτωση υλικής ζημιάς, ανεξάρτητα από τον αριθμό θυμάτων.

Η αναθεώρηση των ποσών ασφαλιστικής κάλυψης δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, άλλα όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ωστόσο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις ανατιμήσεις, όπως και ο ισχυρός ανταγωνισμός που επικρατεί στην αγορά, καθώς και η αυξημένη κίνηση στους δρόμους η οποία έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα ατυχήματα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οδικά τροχαία ατυχήματα καταγράφουν πολύ μεγάλη άνοδο σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που επηρεάζει τις ασφαλιστικές εταιρείες και κυρίως αυτές που είχαν προχωρήσει σε μειώσεις των ασφαλίστρων το 2020.

Η κατάσταση πλέον για τον κλάδο αυτοκινήτου είναι αρκετά περίπλοκη και όπως όλα δείχνουν, το τελικό κόστος θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...