Τιμές καυσίμων: Πόσο θα κοστίσει η εκδρομή του Σαββατοκύριακου;

Με τις τιμές των καυσίμων να παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα στη χώρα μας, μια εξόρμηση στα πέριξ θεωρείται αρκετά ακριβή υπόθεση για τον μέσο Έλληνα

  • -
  • -

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, αυτή την στιγμή, στην Αττική, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στο 1,715€ και του diesel στο 1,465€. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη το κόστος ανέρχεται στα 1,709€ και 1,461€.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι έχετε στην κατοχή σας ένα SUV που καίει κατά μέσο όρο 7 λίτρα βενζίνης στα 100 χλμ. και η απόσταση του ταξιδιού ανέρχεται στα 250 χλμ., τότε θα κληθείτε να πληρώσετε για καύσιμο περίπου 30 ευρώ.

kausima times

Στην περίπτωση που θα ταξιδέψετε με αυτοκίνητο diesel το οποίο καταναλώνει 5 λτ./100 χλμ. και για να φθάσετε στον τελικό προορισμό πρέπει να διανύσετε 300 χλμ., τότε θα δώσετε γύρω στα 22 ευρώ για πετρέλαιο.

Φυσικά, για την εκδρομή που σκοπεύετε να κάνετε, υπολογίστε και τα διόδια, τα οποία ανάλογα τον αυτοκινητόδρομο και τον προορισμό, διαφέρουν. Για παράδειγμα, αν ταξιδέψετε από Αθήνα για Αράχωβα με επιβατικό όχημα, τότε θα πληρώσετε 3,25€ στα διόδια Αφιδνών και 3,80€ στα διόδια Θηβών.

Η «μάχη» του αερίου: Renault Captur με LPG ή SEAT Arona με CNG; Ποιο προτιμάς;

Αναλυτικά οι τιμές των καυσίμων:

Αττική

Μέση τιμή αμόλυβδης βενζίνης: 1,715 €/λτ.
Μέση τιμή πετρελαίου: 1,465 €/λτ.
Μέση τιμή υγραερίου: 0,947 €/λτ.


Θεσσαλονίκη

Μέση τιμή αμόλυβδης βενζίνης: 1,709 €/λτ.
Μέση τιμή πετρελαίου: 1,461 €/λτ.
Μέση τιμή υγραερίου: 0,986 €/λτ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...