Η Xiaomi θα κατασκευάζει 300.000 αυτοκίνητα τον χρόνο

Δυναμική είσοδο στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας κάνει ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός

  • -
  • -

Τον Οκτώβριο ανακοίνωσε πως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που φέρει το σήμα της βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Στις αρχές Νοεμβρίου γνωστοποίησε ότι θα ανοίξει 30.000 αντιπροσωπείες ανά την υφήλιο και τώρα έδωσε στοιχεία σχετικά με το εργοστάσιο και τους στόχους.

Η Xiaomi ανοίγει 30.000 αντιπροσωπείες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο

Η Xiaomi προφανώς και έχει μεγαλεπήβολα σχέδια, επενδύοντας την επόμενη δεκαετία περίπου 10 δις δολάρια για την εξέλιξη και ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Η μάρκα αυτοκίνησης του ομίλου ονομάζεται Xiaomi EV Company Limited και η έδρα της θα βρίσκεται στο Πεκίνο.

xiaomi ev company

Στην κινεζική μεγαλούπολη και συγκεκριμένα στην Beijing E-Town, μια Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, θα ανεγερθεί το πρώτο υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων, με την ετήσια δυναμικότητά του να αγγίζει τις 300.000 μονάδες. Οι εγκαταστάσεις αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το 2024. Στην ίδια ζώνη θα βρίσκεται και το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης.

Η Xiaomi θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Απώτερος στόχος Xiaomi είναι να πρωταγωνιστήσει άμεσα στον χώρο των τεσσάρων τροχών, όπως ακριβώς έκανε και με τα ηλεκτρονικά είδη, δημιουργώντας ένα υπερπλήρες δίκτυο τεχνογνωσίας, παραγωγής, τροφοδοσίας, πωλήσεων και μάρκετινγκ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...