Οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό Dacia Spring έχουν φθάσει ήδη τις 40.000

Είναι το πιο φθηνό αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο και όπως φαίνεται οδεύει για τον τίτλο του best seller πριν καν λανσαριστεί στην αγορά

  • -
  • -

Με το ολοκαίνουριο Spring, η Dacia φαίνεται πως «χτύπησε φλέβα χρυσού». Η ρουμανική φίρμα που ανήκει στον όμιλο της Renault έπιασε τον παλμό της εποχής, δημιουργώντας ένα μικρό και προσιτό BEV που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες των ευρωπαϊκών οδηγών.

dacia spring1

Παρότι δεν έχει κυκλοφορήσει στους δρόμους, το Spring μετατρέπεται στο απόλυτο success story, καθώς οι παραγγελίες για το μοντέλο έχουν φθάσει ήδη τις 40.000, όπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία.

Dacia Spring: Δες πόσο θα κοστίζει το φθηνότερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς στην Γερμανία

Το πρόγραμμα παραγγελιών ξεκίνησε πριν από 8 μήνες, αρχικά από τις Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ρουμανία και επεκτείνεται συνεχώς. Μάλιστα, από τον Ιούλιο, η Dacia δέχεται περίπου 5.000 νέες αιτήσεις μηνιαίως για την απόκτηση του οχήματος σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

dacia spring2

Το σημαντικό για την εταιρεία ωστόσο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων, Xavier Martinet, είναι πως το Spring προσελκύει νέους πελάτες. Στη Γαλλία για παράδειγμα, οι 8 στους 10 αγοραστές, γίνονται για πρώτη φορά κάτοχοι μοντέλου της Dacia.

dacia spring3

Όσο για την τιμή του, στη Γερμανία ξεκινά από τα 10.290 ευρώ με το όφελος της κρατικής επιδότησης. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 44 ίππους και 125 Nm ροπής, με τη μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου 27,4 kWh να εξασφαλίζει αυτονομία 230 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση. Μέσα στην πόλη και με την ενεργοποίηση της λειτουργίας Eco μπορεί να κάνει έως και 300 χλμ.

dacia spring5

Η φόρτιση της μπαταρίας από το 0% στο 80% διαρκεί λιγότερο από μία ώρα σε ταχυφορτιστή 30 kW ενώ από το 0% στο 100% σε wallbox 7,4 kW διαρκεί λιγότερο από 5 ώρες.

Η Dacia συνοδεύει το Spring με 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (ή 100.000 χλμ.) για το αμάξωμα και με 7 έτη για την μπαταρία (ή 120.000 χλμ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...