Η πρώτη ηλεκτρική μηχανή με τιμή απόκτησης μόλις 1.150 ευρώ!

Με αυτονομία μεγαλύτερη των 200 km και δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας που δεν διαρκεί πάνω από 10 δευτερόλεπτα

  • -
  • -

Στην εποχή μας, πολλοί άνθρωποι έχουν στραφεί στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων για τις μετακινήσεις τους, τόσο για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, όσο και για την «τσέπη» τους. Ωστόσο για την δεύτερη περίπτωση, προκειμένου κάποιος να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή μια μοτοσυκλέτα, θα πρέπει να διαθέσει ένα υπέρογκο ποσό, λόγω της υψηλής τιμής των μπαταριών.

Σε αυτό το σημείο εντύπωση προκαλεί ότι μια εταιρία στην Κένυα, κατάφερε να μειώσει το κόστος κατασκευής των μπαταριών και πλέον μπορεί να προσφέρει μια ηλεκτρική μηχανή με μόλις 1.150 ευρώ ή αλλιώς 960 £. Ας την γνωρίζουμε καλύτερα.

Αναλυτικότερα, το νέο ηλεκτρικό δίκυκλο με το όνομα Obipus, δεν αποτελεί το πιο σύγχρονο παράδειγμα ευμορφίας καθώς ειδικά στο εμπρόσθιο μέρος φαντάζει απαρχαιωμένο. Αντίθετα στο πίσω μέρος τα LED φωτιστικά σώματα, χαρίζουν κάποια ελάχιστα φουτουριστικά στοιχεία ενώ η σχάρα και το λεπτό πίσω ελαστικό θυμίζουν παλιό «παπί». Παράλληλα, το όμορφο καντράν προσφέρει καλή πληροφόρηση.

Η αυτονομία των 2 μπαταριών χωρητικότητας 2,9kWh μπορεί να ξεπεράσει τα 200 km, ενώ ο χρόνος φόρτισης φτάνει τις 4 ώρες. Στο κομμάτι της δύναμης, το Obipus δεν προσφέρει κάτι ξεχωριστό καθώς παράγει μόλις 12,2 PS, όμως η ροπή του αγγίζει τα 184 Nm. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 90 km/h και είναι ικανό να φτάσει σε αυτή σε μόλις 5 sec.

Τέλος εκτός από την ροπή της, η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα κρύβει έναν τελευταίο «άσσο» στο μανίκι της ο οποίος αφορά την πρακτικότητα. Έτσι σε περίπτωση που παρατηρήσετε ότι υπάρχει κάτι που παραπέμπει σε ρεζερβουάρ, σας πληροφορούμε πως πρόκειται για έναν επιπλέον εργονομικό χώρο, ο οποίος μάλιστα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει βάρος έως και 150 kg.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...