Απόσυρση: Εξετάζεται η επαναφορά της!

Διαβάστε τι είπε σε πρωινή εκπομπή ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος αναφορικά με τα κίνητρα που εξετάζει η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση του νέου κλιματικού νόμου.

  • -
  • -

Η ανακοίνωση του νέου Κλιματικού Νόμου, σύμφωνα με τον οποίο από το 2030 όλα τα νέα επιβατικά μοντέλα και ελαφρά φορτηγά που θα ταξινομούνται πρέπει να είναι μηδενικών εκπομπών, προκάλεσε αντιδράσεις αναφορικά με τον σημερινό στόλο των αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» της Φαίης Μαυραγάνη στo Open TV, πως η κυβέρνηση συζητάει και εξετάζει μία σειρά ενεργειών που θα δώσουν επιπλέον κίνητρα στους καταναλωτές. Έτσι, εκτός από την επιδότηση που ήδη υφίσταται μέσω του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά», η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει γενική απόσυρση, η οποία θα προσφέρει μεγαλύτερο όφελος από τα 1.000 ευρώ που δίνονται σήμερα.

 

Παράλληλα, αναφορικά με τα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που σύμφωνα με το νέο νόμο θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2025 να είναι ηλεκτρικά, ο υφυπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να προσφέρει μία ακόμα πιο γενναία επιδότηση στους επαγγελματίες, που μπορεί να αγγίξει έως και το 40% της αξίας του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...