Τεράστια πτώση στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τον Οκτώβριο

Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα η αγορά αυτοκινήτου κατέγραψε μείωση, με τον Οκτώβριο να αποτελεί για τους κατασκευαστές τον πιο κάκιστο μήνα στην ιστορία

  • -
  • -

Ο Οκτώβριος του 2021 είναι ένας μήνας που θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη. Οι ταξινομήσεις έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο, παρουσιάζοντας πτώση κατά 30,3%. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την έλλειψη ημιαγωγών, με την κρίση να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.  

acea oct1

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), τον Οκτώβριο παραδόθηκαν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόλις 665.001 μονάδες, το χειρότερο αποτέλεσμα που έχει καταγραφεί μήνα Οκτώβριο από την έναρξη μέτρησης του οργανισμού.

Σχεδόν όλες τις αγορές της Ε.Ε. υπέστησαν μεγάλες απώλειες, με τις Ιταλία (-35.7%), Γερμανία (-34.9%), Γαλλία (-30.7%) και Ισπανία (-20.5%), να είναι αυτές που σημείωσαν τις πιο σημαντικές ζημιές.

acea oct2

Βέβαια, ορισμένες εταιρείες θεωρούν πως στο άμεσο μέλλον το θέμα με την έλλειψη τσιπς θα εξομαλυνθεί και η αγορά θα κλείσει σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η πρόβλεψη φαίνεται αρκετά αισιόδοξη για κάποιους άλλους, καθώς αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να παραδοθούν το επόμενο διάστημα τόσες χιλιάδες αυτοκίνητα, ενώ στα εργοστάσια ακόμη περιμένουν τους ημιαγωγούς από τους προμηθευτές.

Πηγή: ACEA

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...