Γέμισε με πρόβατα το εργοστάσιο της Volkswagen!

Ένα κοπάδι προβάτων κυκλοφορεί στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου της VW στο Τενεσί των ΗΠΑ για σημαντικό λόγο

  • -
  • -

Στις εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων της Volkswagen στο Chattanooga απασχολούνται περίπου 4.000 άνθρωποι. Πρόσφατα, το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε για την εύρυθμη λειτουργία του πάρκου ηλιακών συλλεκτών που βρίσκεται στο εργοστάσιο, με την… πρόσληψη 50 προβάτων!

vw sheeps1

Το συγκεκριμένο πάρκο είναι από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ, με το ηλιακό σύστημα των 9,5 μεγαβάτ να καλύπτει έως και το 12,5% των ηλεκτρικών αναγκών του εργοστασίου κατά τη διάρκεια της πλήρους παραγωγής, με 33.600 ηλιακές μονάδες κατανεμημένες σε 33 στρέμματα.

Το έδαφος στην τεράστια αυτή μονάδα διαβρώνεται εύκολα, οπότε η εταιρεία φύτεψε γρασίδι. Το χορτάρι ωστόσο, είναι απαραίτητο να παραμένει σε χαμηλό ύψος και να μην σκιάζει τους συλλέκτες. Για να συμβεί αυτό, τα στελέχη της VW αποφάσισαν να αγοράσουν 50 πρόβατα, τα οποία βοσκάνε στον χώρο, ελέγχοντας αποτελεσματικά και κυρίως οικονομικά τη βλάστηση.

vw sheeps2

Έχοντας την πολυτέλεια να περιφέρονται ελεύθερα στον χώρο, τα συμπαθή τετράποδα τρώνε τα χορτάρια και συγχρόνως βοηθούν το γρασίδι να αναζωογονείται, καθώς το λιπαίνουν και το γονιμοποιούν  με φυσιολογικό τρόπο.

Την ίδια στιγμή, τα ηλιακά πάνελ παρέχουν σκιά στα προβατάκια, τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά, όπως υποστηρίζει η Loran Shallenberger, υπεύθυνη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του εργοστασίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...