Ξεκινά η παραγωγή του νέου Kia Sportage. Πότε θα έρθει στην Ελλάδα;

Στο εργοστάσιο της Kia στη Ζιλίνα της Σλοβακίας ξεκίνησε η παραγωγή της ευρωπαϊκής έκδοσης της 5ης γενιάς του Sportage.

  • -
  • -

Η παραγωγή της 5ης γενιάς του Kia Sportage για την ευρωπαϊκή αγορά, ξεκίνησε με κάθε επισημότητα στο εργοστάσιο της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ζιλίνα της Σλοβακίας. Στις ίδιες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έχουν κατασκευαστεί από το 2006 περισσότερες από δύο εκατομμύρια μονάδες, καλύπτοντας ουσιαστικά τη ζήτηση για το κορεατικό SUV στην Ευρώπη.

Για την Kia το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ειδικά σημαντικό, αφού για πρώτη φορά στα 28 χρόνια της ιστορίας του έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τη λογική του ευρωπαϊκού κοινού. Βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα, ενώ η σχεδίαση του αναμφίβολα παραπέμπει σε premium κατασκευή. Είναι εφοδιασμένο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας, ενώ φιλοξενεί τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε επίπεδο συνδεσιμότητας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ 5 SUV ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΕΜΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ KIA SPORTAGE ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ



Παράλληλα, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής διατίθεται με νέα σύγχρονα υβριδικά συστήματα κίνησης, όπως έκδοση HEV, αλλά και mild hybrid, ενώ στη κορυφή της γκάμας συναντάμε και plug-in hybrid εκδοχή. Η 5η γενιά του Sportage θα προσφέρεται με μία σειρά νέων και «καθαρών» κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, ενώ εκτός από τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς θα διατίθεται και τετρακίνητη εκδοχή. Τέλος, όπως και στις προηγούμενες γενιές, το νέο SUV θα προσφέρεται και σε έκδοση GT-Line με έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Το νέο Sportage, αναμένεται να παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ η άφιξη του στην ελληνική αγορά έχει προγραμματιστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ KIA SPORTAGE ΕΔΩ




Με την έναρξη της παραγωγής του νέου μοντέλου στη Σλοβακία, ο πρόεδρος της Kia Europa Jason Jeong, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η έναρξη της παραγωγής για το ολοκαίνουργιο Sportage πέμπτης γενιάς στο εργοστάσιό μας στη Σλοβακία είναι άλλη μια σημαντική στιγμή-ορόσημο για εμάς σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη χρονιά μέχρι στιγμής».
Το εργοστάσιο παραγωγής της Σλοβακίας παρήγαγε τρεις γενιές του SUV Sportage, ξεκινώντας με το μοντέλο δεύτερης γενιάς το 2006. Από τότε, έχουν παραχθεί στη Σλοβακία περίπου δύο εκατομμύρια Sportage, με 104.500 μοντέλα δεύτερης γενιάς και 797.500 μοντέλα τρίτης γενιάς και πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες του απερχόμενου μοντέλου, το οποίο μπήκε στην παραγωγή στα τέλη του 2015. Νωρίτερα φέτος, το 4εκατομμυριοστό αυτοκίνητο Kia κατασκευάστηκε στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή στη Σλοβακία το 2006.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...