Στο ΟΑΚΑ η υπερειδική του Ράλι Ακρόπολις 2022

Στιγμές του 2005, οπότε και το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών είχε γίνει το επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα ζήσουν του χρόνου οι φίλοι του WRC

  • -
  • -
Στο ΟΑΚΑ η υπερειδική του Ράλι Ακρόπολις 2022

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε σήμερα, το επόμενο Ράλι Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2022 και η υπερειδική θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ).

acropolis oaka1

Οι διοργανωτές θέλουν να δημιουργήσουν ένα σόου ανάλογο ή και καλύτερο του 2005. Ο κύριος Αυγενάκης έκανε λόγο για μια «χρυσή σελίδα» στην ιστορία του ελληνικού motorsport και εξήρε τον ρόλο όλων των συμμετεχόντων στο φετινό Ράλι.

Το ΟΑΚΑ αναμένεται να αναβαθμιστεί ριζικά, με τους δεκάδες χιλιάδες θεατές να απολαμβάνουν έναν μοναδικό αγώνα σε μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, με τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου και τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα. 

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίου τύπου:

«Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2022 «επιστρέφει» για ένα μοναδικό θέαμα στο ΟΑΚΑ, την ίδια ώρα που, πέρα από το στενό αγωνιστικό πλαίσιο, το Ράλι των Θεών διευρύνει το κοινωνικό του πρόσωπο.

«Με τη σκυτάλη πλέον να έχει παραδοθεί επίσημα στη διοργάνωση του 2022, το Ακρόπολις «κλείνει» τη χρονιά που αποτέλεσε ακόμα ένα σταθμό στην ιστορία του, λόγω της επιστροφής του στον σημαντικότερο θεσμό αγώνων Ράλι παγκοσμίως.

«Αναφορικά με το ευρύτερο πρόσωπο του αγώνα, έχοντας βάλει φέτος τα θεμέλια οργανωμένων Δράσεων Οδικής Ασφάλειας, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και, όπως σημείωσε ο κ. Αυγενάκης, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece, σε συνεργασία με την αθλητική οικογένεια, θα συνεχίσουμε μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να σχεδιάζουμε Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση όσο περισσότερων συμπολιτών μας πάνω σε αυτό το ζήτημα.

«Το παράδειγμα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα ακολουθήσει ακόμα μία σπουδαία διεθνής διοργάνωση, ο «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας», που αναβιώνει και πρόκειται να προβάλει διεθνώς μοναδικές εικόνες της χώρας από την Κρήτη μέχρι τα Γιάννενα, λίγο μετά το Πάσχα, οπότε έχει οριστεί η διεξαγωγή του».

acropolis oaka2

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και σε συνέχεια της δέσμευσης του Υφυπουργού Αθλητισμού για συνολική αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα, ανακοινώθηκε η διοργάνωση στην Ελλάδα του θεσμού Rally Star, που τελεί υπό τη σκέπη της FIA:

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε νέους, ταλαντούχους οδηγούς και να τους δώσουμε τη δυνατότητα, με την υποστήριξη της Πολιτείας, να ανοίξουν τα φτερά τους. Για το λόγο αυτόν, διοργανώνουμε με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, με την οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία, το Rally Star.

«Πρόκειται για ένα θεσμό της FIA που “τρέχει” σε όλες τις ηπείρους και από όλα τα μέλη της, προκειμένου να αναδειχθεί η επόμενη γενιά οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, ενώ τις λεπτομέρειες του θεσμού ανέλυσε η αλυτάρχης του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, Ανίτα Πασαλή

«Ως αποτέλεσμα της «εισόδου» της χώρας και σε αυτόν το θεσμό, στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2022 θα προσμετρά και η κατηγορία Junior της FIA, με περίπου 12 συμμετέχοντες με Ford Fiesta Rally 3.

«Η διοργάνωση του 2022 βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ’ όσο ενδεχομένως δείχνουν οι ημερομηνίες, και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό του, ωστόσο διά στόματος του Υφυπουργού Αθλητισμού αποκαλύφθηκε ακόμα ένας λόγος ώστε κάθε φίλος του να «συντονιστεί» με την επόμενη μέρα:

«Έχοντας ανεβάσει τον πήχη τόσο ψηλά (με την COSMOTE 5G Athens Stage) και αφουγκραζόμενοι τη δίψα των φιλάθλων να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους αγώνα, για το 2022 σχεδιάζουμε μια εντυπωσιακή υπερειδική διαδρομή, μέσα στο κεντρικό στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας.

«Έτσι, πολύ περισσότεροι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οικογένειες -και όχι μόνο- που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στις ειδικές διαδρομές στην περιφέρεια, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα, αλλά και να ξεναγηθούν στο νέο, αναβαθμισμένο ΟΑΚΑ».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...