Εξωφρενικό το κόστος του ακριβότερου αριθμού κυκλοφορίας στον κόσμο! – Δείτε το ποσό

Εσύ πόσα θα έδινες για μία πινακίδα; (Ελπίζουμε όχι τόσα)

  • -
  • -

Στον κόσμο αυτό υπάρχουν οι αγοραστές αυτοκινήτων που θα ορίσουν ένα budget και θα προσπαθήσουν να διαλέξουν την ιδανικότερη επιλογή για αυτούς χωρίς να το υπερβούν και στην συνέχεια υπάρχουν και αυτοί που θα μπορούσαν να δώσουν εκατομμύρια ακόμη και για έναν συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας. Πόσες φορές έχουμε δει αυτοκίνητα, ακόμη και στους ελληνικούς δρόμους, με «φτιαγμένες» πινακίδες όπως 7777 ή 2021 κτλ; Για να γίνει αυτό, ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει ένα αντίτιμο για να αγοράσει την πινακίδα με τους συγκεκριμένους αριθμούς.

Μέχρι που θα φτάνατε εσείς όμως για την απόκτηση ενός πραγματικά μοναδικού αριθμού τόσο από πλευράς σπανιότητας, όσο και κόστους; Το περιθώριο πάντως φαίνεται να είναι μεγάλο, καθώς μόλις εντοπίσαμε την ακριβότερη πινακίδα του κόσμου να πωλείται σε γνωστή ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί κρυπτονόμισμα για τις συναλλαγές της. Πρόκειται για μία αμερικανικής καταγωγής πινακίδα από την πολιτεία της Καλιφόρνια, της οποίας το κόστος αυτή την στιγμή ανέρχεται στα 23 εκατομμύρια ευρώ!

plate

Ο πωλητής της μάλιστα, έχει δημιουργήσει και ιστοσελίδα αποκλειστικά για αυτό το σκοπό, ώστε να προωθήσει την δημοπρασία. Ο λόγος που η τιμή έχει φτάσει σε αυτό το εξωφρενικό ύψος (δεν σημαίνει αναγκαστικά πως θα καταφέρει και να πωληθεί με αυτή την τιμή) είναι διότι φέρει πιστοποίηση NFT (non-fungible token), ένα διαδικτυακό διακριτικό που προστατεύεται από την τεχνολογία blockchain και έχει γίνει γνωστή από τη χρήση της στα κρυπτονομίσματα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...