Πολύ μεγάλο πρόβλημα σε χιλιάδες Ferrari

Τα εξωτικά supercars της διάσημης ιταλικής φίρμας φημίζονται εκτός όλων των άλλων για τα πανίσχυρα φρένα τους. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτά προκύπτουν προβλήματα

  • -
  • -

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων Αμερικής (NHTSA) ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 5.601 αυτοκίνητα της Ferrari που κυκλοφορούν στη Βόρεια Αμερική αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα με το σύστημα πέδησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του οργανισμού, προς άμεση ανάκληση οδηγούνται τα μοντέλα 458 Italia (2010-2015), 458 Spider (2012-2015), 458 Speciale (2014-2015), 458 Speciale Aperta (2015) και 488 GTB και 488 Spider παραγωγής 2016-2019.

Στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ενδέχεται να υπάρξει διαρροή του υγρού φρένων λόγω αστοχίας υλικού, γεγονός που με τη σειρά του θα μπορούσε να προκαλέσει μερική ή ολική απώλεια της ικανότητας του συστήματος πέδησης.

ferrari recall1

Η NHTSA συνιστά στους κατόχους των μοντέλων της Ferrari να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα έως ότου επιδιορθωθεί το πρόβλημα. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως η εταιρεία αδυνατεί μέχρι στιγμής να εντοπίσει την αιτία που προκαλεί την διαρροή. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να προχωρήσει στη διόρθωση.

Η υπηρεσία συμβουλεύει τους οδηγούς να ακινητοποιήσουν άμεσα το supercar τους αν ανάψει η προειδοποιητική λυχνία στο ταμπλό οργάνων, να επικοινωνήσουν με την οδική βοήθεια και να μεταφέρουν το αυτοκίνητο στον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Ferrari.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...