Νέο υβριδικό Audi R8 το 2023;

Φήμες θέλουν το ατμοσφαιρικό supercar να περνά στην downsized, υβριδική εποχή

  • -
  • -

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που είχαμε νέα για το supercar της Audi. Μετά την τελευταία - κυρίως αισθητική – ανανέωση του V10 μοντέλου, η γερμανική εταιρεία το «άφησε στην άκρη», πιθανότατα έχοντας έναν εκσυγχρονισμένο αντικαταστάτη κατά νου. Οι πληροφορίες επί του θέματος είναι ελάχιστες, αν και ένα νέο δημοσίευμα του γερμανικού Auto Bild θα μπορούσε να μεταφραστεί ως ευχάριστα νέα για του θαυμαστές του μοντέλου.

Οι φήμες θέλουν το ολοκαίνουργιο R8 να κυκλοφορεί μέσα στο 2023, με τις προβλέψεις για την «καρδιά» του νέου supercar να είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Σύμφωνα με αυτές, το νέο R8 υποκύπτει στο downsizing που χρόνια ανέβαλε, καθώς πίσω από τα καθίσματα την θέση του ατμοσφαιρικού V10 παίρνει ο γνωστός πλέον, 4λιτρος turbo V8 που έχουμε δει να χρησιμοποιείται σε μοντέλα όπως το RS6 και η Lamborghini Urus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ STATION WAGON ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ AUDI RS6

Παράλληλα, το Auto Bild ποντάρει σε ιπποδύναμη που θα αγγίζει τους 700 ίππους με κάποια υβριδική βοήθεια. Κάτι που αποκλείει είναι ένας αμιγώς ηλεκτροκίνητος αντικαταστάτης του σημερινού μοντέλου. Δυστυχώς, κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Audi δεν υπάρχει, μιας και φαίνεται πως θέλουν να περιμένουν μερικά χρόνια ακόμα για να δουν αν το όνομα R8 θα συνεχίσει να υπάρχει στον κατάλογο της εταιρείας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...