Τι δουλειά έχει ο ιδιοκτήτης της Tesla στο συνέδριο της Volkswagen;

Herbert Diess και Elon Musk, οι δύο ισχυροί άνδρες των VW Group και Tesla, δίνουν το παράδειγμα

  • -
  • -

Τον Σεπτέμβριο του 2020 συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη Γερμανία, με τον επικεφαλής του γερμανικού κολοσσού να καλωσορίζει τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Tesla, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να οδηγήσει το ολοκαίνουριο τότε, VW ID.3.

diess-musk-1

Από τότε, οι δύο άνδρες συνομίλησαν αρκετές φορές, με τον έναν να επαινεί με θέρμη τον άλλο. Ωστόσο, αυτό που συνέβη πρόσφατα μεταξύ τους, είναι κάτι που σπάνια συναντάμε στον χώρο της βιομηχανίας γενικότερα. Ο Herbert Diess προσκάλεσε τον Elon Musk να συμμετάσχει σε ένα εσωτερικό συνέδριο της Volkswagen, με τον δεύτερο να αποδέχεται την πρόσκληση.

Τα 200 ανώτερα στελέχη της VW έμειναν άναυδοι όταν είδαν να εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη ο πολυμήχανος και πολυσυζητημένος Musk. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου συνομίλησε διαδικτυακά με τον Diess κατά τη διάρκεια της διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Alpbach της Αυστρίας, με τον δεύτερο να δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, τις σχετικές φωτογραφίες.

Ο Diess έχει επαινέσει πολλάκις τον Musk για τον τρόπο διοίκησης της εταιρείας του, το στυλ μάρκετινγκ που ακολουθεί, το πώς «πλασάρει» τα μοντέλα της Tesla στην παγκόσμια αγορά και φυσικά, την πρωτοποριακή τεχνολογία των οχημάτων.

diess-musk-2

Για τον CEO του VW Group, η Tesla αποτελεί παράδειγμα. Αντιλήφθηκε πρώτη προς τα που οδεύει η αγορά, επενδύοντας στην ηλεκτροκίνηση και επιδεικνύοντας θαυμαστή ευελιξία όσον αφορά στις διαδικασίες παραγωγής, τα logistics, την αλυσίδα ανεφοδιασμού και τις αποφάσεις που λαμβάνει. Οπότε, σύμφωνα με τον Diess πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά της σε ορισμένους τομείς, καθώς στον καινούριο κόσμο που ξεπροβάλλει, τίποτα δεν είναι εγγυημένο για κανένα, όσο καλά κι αν τα έχει καταφέρει στο παρελθόν.  

Όσο για τον Musk, αφού ανέπτυξε ορισμένες από τις στρατηγικές της εταιρείας , υποστήριξε πως είναι περήφανος για το γεγονός ότι ένας κατασκευαστής όπως η Volkswagen θεωρεί την Tesla τoν μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...