Ελικόπτερο προσγειώθηκε πάνω στο SUV της Skoda (video)

Το Kodiaq θεωρείται ένα από τα ικανά και ανθεκτικά SUV που κυκλοφορούν στους δρόμους. Πρόσφατα απέδειξε πως μπορεί να σηκώσει το βάρος ακόμη και ενός ελικοπτέρου

  • -
  • -

Τα στελέχη της τσεχικής φίρμας πραγματοποίησαν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα τεστ προκειμένου να αποδείξουν τις αρετές του δημοφιλούς μοντέλου της γκάμας της Skoda. Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Mlada Boleslav, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται το κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας, ζήτησαν από έναν πιλότο να προσγειωθεί στην οροφή του Kodiaq.

kodiaq helicoppter

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του «Robinson Helicopter Session 2021», ενός event που συμμετέχουν οι χειριστές και ιδιοκτήτες ελικοπτέρων, η Skoda εμφάνισε ένα εργοστασιακών προδιαγραφών Kodiaq.

Στην οροφή του οχήματος είχε τοποθετηθεί μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, η οποία είχε κουμπώσει πάνω στις ράγες. Εκεί πάνω λοιπόν προσγειώθηκε ένα αεροσκάφος βάρους 622 κιλών. Ο χειριστής προσέγγισε με ακρίβεια το SUV, προσγείωσε το ελικόπτερο και στη συνέχεια απογειώθηκε.

Για όσους αναρωτιούνται το Kodiaq δεν έφερε καμία τροποποίηση σε ελαστικά και πλαίσιο, παρά μόνο στην ανάρτηση.




Οι τιμές στην Ελλάδα

new skoda kodiaq

Το Kodiaq ανανεώθηκε πρόσφατα τόσο αισθητικά όσο και σε επίπεδο συνδεσιμότητας, αποκτώντας νέα μάσκα με προβολείς full-LED Matrix, εργονομικά βελτιστοποιημένα καθίσματα με εξαερισμό και λειτουργία μασάζ, καινούριο πολυλειτουργικό τιμόνι, καθώς και Virtual Cockpit που αποτελείται από ψηφιακό πίνακα οργάνων και κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής.

Διαθέτει έως και εννέα αερόσακους, εξοπλίζεται με ολοκληρωμένη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και οι χώροι, ακόμα και στην επταθέσια διάταξη, παραμένουν κορυφαίοι.

skoda kodiaq interior

Για την κίνηση φροντίζουν οι κινητήρες 1.5 TSI βενζίνης και 2.0 TDI πετρελαίου, αμφότεροι με ισχύ 150 ίππων. Ο πρώτος συνδυάζεται τόσο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με το αυτόματο DSG, σε αντίθεση με τον πετρελαίου που προσφέρεται αποκλειστικά με το αυτόματο 7άρι του VW Group.

Η diesel εκδοχή είναι διαθέσιμη και ως τετρακίνητη, με τις τιμές να ξεκινούν από 27.000 και 31.900 ευρώ αντίστοιχα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...