Πόσα νέας γενιάς Citroen C4 και e-C4 έχουν πουληθεί στην Ευρώπη;

Το ξεχωριστό αισθητικά μοντέλο της γαλλικής φίρμας έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη πάνω από 30.000 οδηγών στη Γηραιά Ήπειρο.

  • -
  • -

Τα καινούρια C4 C-Cross και e-C4 C-Cross εδραιώνονται στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback, με την εμπορική τους πορεία από τις αρχές του 2021 έως και τα μέσα της χρονιάς να κρίνεται εξαιρετική.

Όπως ανακοίνωσε η Citroen, μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί σε πελάτες σε όλη την Ευρώπη 30.855 μονάδες. Ο αριθμός αυτός αφορά τόσο τις απλές εκδόσεις όσο και την αμιγώς ηλεκτροκίνητη. Μάλιστα, στην Ισπανία, μία εκ των  μεγαλύτερων αγορών της Γηραιάς Ηπείρου, το C4 κατατάσσεται στη δεύτερη θέση της κατηγορίας, πίσω από το Toyota Corolla, με μερίδιο 9,5%.

Στην Πορτογαλία το μερίδιο φθάνει το 12%, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, ενώ πολύ καλά τα πηγαίνει σε Ιταλία και Βέλγιο. 

Όσον αφορά στο αμιγώς ηλεκτρικό e-C4, έπειτα από έξι μήνες εμπορικής σταδιοδρομίας, βρίσκεται τρίτο στην Ευρώπη με μερίδιο 8% στα compact EV, πίσω από τα Volkswagen ID.3 και Nissan Leaf.

Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι χώρες που ξεχωρίζουν από πλευράς ζήτησης και παραγγελιών. 

citroen c4 c-cross

Οι πελάτες προτιμούν το γαλλικό μοντέλο για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του που ισορροπεί μεταξύ hatchback και crossover, την έντονη προσωπικότητα, τον πλούσιο εξοπλισμό και το πλήθος τεχνολογιών και ανέσεων που προσφέρει. Διατίθεται με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, ισχύος από 100 έως 155 ίππους, ενώ στην ηλεκτρική εκδοχή με τους 136 ίππους έχει αυτονομία 350 χιλιομέτρων.

Θυμίζουμε πως, στην Ελλάδα οι τιμές ξεκινούν από 17.950 ευρώ στην έκδοση Puretech 100 και από 20.200€ στην 1.5 BlueHDI 110. Το e-C4 έχει τιμή εκκίνησης τα 33.800€, η οποία με την κρατική επιδότηση διαμορφώνεται στα 28.348€.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ CITROEN e-C4 C-CROSS

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...