Πόσο θα πουληθεί αυτό το σπάνιο Yugo cabrio

Σε δημοπρασία βγήκε μία απο τις ελάχιστες μονάδες του Yugo Cabrio που διασώζονται σε άριστη κατάσταση.

  • -
  • -

Ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα των δεκαετιών του 1980 και του 1990 στην Ευρώπη. Άνηκε στην εμβληματική μάρκα Zastava και εκτός από την κλασική τρίθυρη εκδοχή, κατασκευάστηκε και σε cabrio αμάξωμα.

H Zastava λοιπόν, εκτός από το απλό Yugo έβγαλε στην παραγωγή στις αρχές του ’90 και μια cabrio έκδοση. Το συγκεκριμένο μοντέλο παρήχθη σε 500 μονάδες, με αρκετές από αυτές να παραδίδονται σε πελάτες στις ΗΠΑ.

Ένα από τα Yugo GVC Cabrio βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία από τον οίκο Barrett-Jackson στο Χιούστον των ΗΠΑ. Πολλοί συλλέκτες εξέφρασαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για να το αποκτήσουν, με τη μεγαλύτερη προσφορά που έχει δοθεί μέχρι στιγμής να αγγίζει τα 12.100 δολάρια, αρκετά πάνω από την εκτιμώμενη τιμή πώλησης.  

Το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση. Στο οδόμετρο γράφει μόλις 370 μίλια και η χαρακτηριστική κίτρινη βαφή του αμαξώματος με τους γκρι προφυλακτήρες είναι σαν καινούρια, όπως και όλα τα μηχανικά μέρη. Είναι προφανές πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης επεδείκνυε ιδιαίτερη σχολαστικότητα στο Yugo, γεγονός που αποδεικνύεται και από το κάλυμμα της οροφής, το οποίο επίσης παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση.

Η οροφή ανοίγει ηλεκτρο-υδραυλικά, το γυάλινο παρμπρίζ πίσω θερμαινόμενο και το πίσω κάθισμα αναδιπλούμενο. Για την κίνηση φροντίζει ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 1,3 λίτρου απόδοσης 65 ίππων, που συνδυάζεται με μηχανικό 5άρι κιβώτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...