Μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων που φορτίζουν σε μόλις 10 λεπτά έρχονται το 2024

Η παραγωγή τους θα ξεκινήσει το 2024

  • -
  • -

Η ισραηλινή εταιρία StoreDot, εξέλιξε έναν νέο τύπο μπαταριών με το κωδικό όνομα «4680». Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των μπαταριών είναι η χωρητικότητά τους σε συνδυασμό με τον πολύ μικρό χρόνο που απαιτούν μέχρι την πλήρη τους φόρτιση: μόλις 10 λεπτά της ώρας, χάρη και στην τεχνολογία “XFC” (eXtreme Fast Charging)! Χαρακτηριστικό που λύνει το μεγαλύτερο άγχος των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων, αυτό της αυτονομίας.

Η ονομασία του συγκεκριμένου τύπου μπαταριών προκύπτει από τις διαστάσεις (σε mm) κάθε κελιού που απαρτίζει τη συστοιχία: 46 για τη διάμετρο και 86 για το ύψος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Doron Myersdorf, Διευθύνων Σύμβουλο της StoreDot, «Το να επιτύχουμε την ταχυφόρτιση των κυλινδρικών κελιών σε μόλις δέκα λεπτά της ώρας ήταν ο στόχος που θέσαμε από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της εταιρείας».

Για την εξέλιξη του τύπου μπαταριών 4680, η StoreDot συνεργάστηκε με την BP και με το Βρετανικό πανεπιστήμιο Warwick. Η παραγωγή των μπαταριών θα ξεκινήσει το 2024, με την Daimler και την VinFast να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον! Πιστεύετε πως η πλήρης φόρτιση των μπαταριών θα φτάσει σύντομα τον χρόνο που απαιτεί ένα όχημα για ανεφοδιασμό καυσίμων;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...