Ποιο ηλεκτρικό SUV πέτυχε ρεκόρ με αυτονομία που ξεπερνά τα 805 χιλιόμετρα;

Η επίδοση αυτή αποτελεί Ρεκόρ Γκίνες σε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

  • -
  • -

Η αυτονομία είναι τομέας - κλειδί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αποτελεί το μεγαλύτερο άγχος του υποψήφιου αγοραστή, αλλά και πεδίο έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των κατασκευαστών. Το να ακούς λοιπόν ότι ένα ηλεκτρικό SUV είναι ικανό να πετύχει αυτονομία πάνω από 800 km είναι άκρως εντυπωσιακό! Ειδικά αν αυτό σημαίνει πως ξεπερνά την επίσημη εργοστασιακή τιμή κατά 195 km!!

Το επίτευγμα αυτό ανήκει στην ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E και αποτελεί ρεκόρ Γκίνες (GUINNESS WORLD RECORD) στον τομέα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Το ρεκόρ έγινε τον Ιούλιο στη Βρετανία, στη διαδρομή μεταξύ John OGroats και LandEnd (1.352 km) και βασίστηκε σε επιβεβαιωμένα στοιχεία από ανεξάρτητο φορέα που έδειξαν ότι το ηλεκτρικό SUV μπορεί να διανύσει πάνω από 10,52 χιλιόμετρα ανά κιλοβατώρα (kWh).

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ FORD MUSTANG MACH-E ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ FULL SCREEN ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Με διαθέσιμη χωρητικότητα μπαταρίας 88kWh, η κατανάλωση ενέργειας που καταγράφηκε ισοδυναμεί με αυτονομία άνω των 805 χιλιομέτρων, προσθέτοντας έτσι περισσότερα από 195 χιλιόμετρα στην αυτονομία των 610 χιλιομέτρων που ανακοινώνει επίσημα η Ford για τη Mustang Mach-E, τριπλασιάζοντας μάλιστα το στόχο που είχε θέσει το GUINNESS WORLD RECORDS γι’ αυτό το νέο ρεκόρ ηλεκτρικού οχήματος. Η ομάδα που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ αποτελείται από τον Paul Clifton, ανταποκριτή στον τομέα μεταφορών του BBC και τους Fergal McGrath και Kevin Booker, που ήδη έχουν επιτύχει ρεκόρ οικονομίας με οχήματα ντίζελ βενζίνης.

Στη δοκιμή του GOCAR μπορεί να μην πετύχαμε Ρεκόρ Γκίνες, διαπιστώσαμε όμως ότι με την Mach-E η αυτονομία είναι κάτι που δεν σε απασχολεί όσο με άλλα ηλεκτρικά μοντέλα. Τα 540 χιλιόμετρα που υπόσχεται η Ford για την τετρακίνηση έκδοση, την οποία οδηγήσαμε, δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Χωρίς άγχος και πίεση καλύψαμε περισσότερα από 450 km σε μικτές διαδρομές, ενώ με οικονομική οδήγηση μπορεί κανείς να ξεπεράσει και τα 500 km.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ FORD MUSTANG MACH-E


 

Αυτονομία χωρίς άγχος
H Mustang Mach-E είναι από τα ηλεκτρικά που εξαλείφουν το στρες για την αυτονομία, μέχρι την επόμενη φόρτιση. Δεν είναι μόνο ότι η ενέργεια της standard range μπαταρίας (68 kWh) φτάνει τα 400 χιλιόμετρα και της Extender Range (88 kWh) μέχρι και τα 610 χιλιόμετρα (στον ρεαλιστικό κύκλο WLTP). Είναι και ο τρόπος με τον οποίο το ηλεκτρικό SUV εξοικονομεί ενέργεια, και η ταχύτητα με την οποία φορτίζεται.

Το ευφυές λογισμικό Intelligent Range υπολογίζει με ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία για τη συνέχεια του ταξιδιού με βάση το στυλ οδήγησης, την πρόγνωση του καιρού, ακόμα και τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επίκεινται βάσει των πληροφοριών που λαμβάνει από το cloud, από άλλα συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα Ford (crowdsourced data).

Η Mach-E είναι συμβατή με φορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC), που σημαίνει πως όταν φορτίζεται με ισχύ έως 150 kW ανακτά κατά μέσο όρο αυτονομία 107-119 χιλιομέτρων σε μόλις 10 λεπτά φόρτισης. Η Ford, παράλληλα, προσφέρει έναν προαιρετικό επιτοίχιο φορτιστή Ford Connected Wallbox για έξυπνη οικιακή φόρτιση, σε εκδόσεις ισχύος 7,4 kW και 11 kW που επιτυγχάνουν την πλήρωση στο 80% της μπαταρίας σε περίπου 6 ώρες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...