Το ταχύτερο Skoda ever: Βελτιωμένο Octavia vRS έπιασε 365km/h στο Bonneville Salt Flats!

Τι βελτιώσεις έχει δεχθεί το 2λιτρο Skoda;

  • -
  • -

Το συγκεκριμένο Octavia RS είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Skoda με την REVO Technik. Πιο συγκεκριμένα το βελτιωμένο αυτοκίνητο στις 19 Αυγούστου του 2011 έπιασε τελική που άγγιξε τα 365,45km/h στο Bonneville Salt Flats. Βέβαια θα αναρωτιέστε πως ένα οικογενειακό αυτοκίνητο έπιασε τόσα χιλιόμετρα;

Και όμως γίνεται! Το φαινωμενικά «αθώο» Skoda Octavia εκείνης της χρονολογίας κάτω από το καπό έκρυβε έναν αρκετά βελτιώσιμο 2-λιτρο TFSI κινητήρα που σε εργοστασιακή μορφή απέδιδε 200hp.

 Ωστόσο, η Skoda δεν αρκέστηκε σε αυτή την ιπποδύναμη και πρόσθεσε μια G05 με φτερωτή 65 χιλιοστών τουρμπίνα της Garret που σε συνδυασμό με βενζίνη υψηλών οκτανίων εκτόξευσε την ισχύ στα 600hp. Προκειμένου όμως να επέλθει αυτό το νούμερο η πίεση της τουρμπίνας δούλευε με σταθερή τα 1,8bar και στιγμιαία μέγιστη ή αλλιώς overboost στα 1,93bar.

Παράλληλα όπως όλοι γνωρίζουμε δεν γίνεται ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο να δεχθεί τόσο σοβαρές τροποποιήσεις χωρίς να αλλαχθεί τίποτα άλλο. Για αυτό τον λόγο η Skoda τοποθέτησε διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και μια coilover ανάρτηση της K&W με το χαμήλωμα του αμαξώματος να σταματά στα 80mm. Επιπλέον στις 15-ιντσών ζάντες προστέθηκαν αεροδυναμικά καπάκια και ελαστικά Goodyear Eagle Land Speed. Τέλος για να γιορτάσει η εταιρία τα 10 χρόνια από την μέρα του ρεκόρ ανακατασκεύασε από την αρχή τον πρωταθλητή των Octavia RS.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...